Κι άλλες σχολές του ΑΠΘ υπό κατάληψη - Αύριο το συλλαλητήριο

Πληθαίνουν οι σχολές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίζονται καταλήψεις, ενώ το ίδιο αποφασίστηκε και στις σχολές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας των φοιτητών για τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία. Αύριο στις 12:00 μ.μ το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων διοργανώνει συλλαλητήριο στο Πολυτεχνείο και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.


Κατάληψη αποφασίστηκε σήμερα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, στην Ιατρική, στη Νομική, στο Μαθηματικό, στο Βιολογικό, στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών, στο Φιλολογικό, στην Οδοντιατρική, στο Τμήμα Θεάτρου και στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Υπό συμβολική κατάληψη είναι και η Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία παραμένει υπό κατάληψη το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα παραρτήματά του στο Κιλκίς, στα Μουδανιά και στην Κατερίνη.

Υπό κατάληψη είναι ήδη οι Σχολές Φυσικής, όπου κατάληψη έγινε και στο Αστεροσκοπείο, Μηχανολογίας, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Χημέίας, Χημικών Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων φιοτητών Θεολογίας, Μουσικού, Κινηματογράφου, Γεωπονίας.

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν οι φοιτητές σε κατάληψη στίς εξής Σχολές: στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Φλώρινα καθώς και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι υπό κατάληψη οι Σχολές Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι υπό κατάληψη μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου η Σχολή Μηχανικών Υλικών.

Συνολικά πάνω από 110 είναι οι Σχολές υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, καθώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ που παραδοσιακά ήταν κατά των καταλήψεων, δεν κρατούν πλέον την ίδια στάση. Σύμφωνα με το νέο νόμο, αν δεν συμπληρωθούν 13 εβδομάδες διδασκαλίας για ένα μάθημα, αυτό δεν θα εξεταστεί.

Αύριο, πραγματοποιείται και η Σύνοδος των Πρυτάνεων, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιδρούν στο νόμο-πλαίσιο για τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία που φέρει την υπογραφή της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου.
Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ