Αστική θαλάσσια συγκοινωνία για την Θεσσαλονίκη!

Αίσθηση προκάλεσε πριν απο λίγο η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αφού προκυρήξε ανοιχτό διαγωνισμο για την ανάπτυξης αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, πλέον να προχωρήσει στην ανάθεση του έργου. Μένει να δούμε τις λεπτομέρειες και το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

Πιό αναλυτικά..


Μετά την εισήγηση της Επιτροπής της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών για τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, του έργου «Τεχνικός σύμβουλος για τη διερεύνηση ανάπτυξης αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή», αποφασίστηκε η ανάθεση του έργου (σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ 3 του ΠΔ 4/2002) στις εταιρείες: TREDIT S.A  και MARNET A.T.E.
Οι δύο αυτές εταιρείες θα εκπονήσουν μελέτη, χρονικής διάρκειας τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, με αντικείμενο τη διερεύνηση της βιωσιμότητας του εγχειρήματος της θαλάσσιας σύνδεσης του κέντρου της πόλης με τα ανατολικά, καθώς και την πιθανότητα επέκτασης προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, θα προετοιμάσουν το διαγωνισμό για την προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή που θα υλοποιήσει στο επόμενο διάστημα την αστική θαλάσσια συγκοινωνία στην πόλη.