ΠΑΟΚ: Εκδίκαση εδώ και τώρα !


Ούτε χθες υπήρξε ειδοποίηση από την ΕΠΟ για την υπόθεση των επεισοδίων στη ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ και η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται.
Οργισμένη αναμένεται να είναι η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε περίπτωση που δεν γίνει σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στον αγώνα με την ΑΕΚ, μετά τον εμπαιγμό από τους ανθρώπους της ΕΠΟ, της Σούπερ λίγκας, αλλά και της πολιτείας.
Ένα (ακόμα) μεγάλο σκάνδαλο είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, καθώς ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους σε σχέση με ομάδες των Αθηνών. Ο λόγος φυσικά για την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία πριν από λίγο διάστημα είχε κάνει το χατίρι σε Ολυμπιακό συνεδριάζοντας Σάββατο, προκειμένου ο Μιραλάς να παίξει εναντίον του Άρη, αλλά και ΑΕΚ συνεδριάζοντας εκτάκτως Δευτέρα προκειμένου να μην εκτίσει ποινή κεκλεισμένων των θυρών εναντίον του ΠΑΟΚ για το κύπελλο, αλλά σε αγώνα πρωταθλήματος.
Κάτι ανάλογο δεν φαίνεται ότι ισχύει για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος από τις 16 Μαρτίου περιμένει πρώτα να οριστεί και μετά να εκδικαστεί η υπόθεση των επεισοδίων του επαναληπτικού με την ΑΕΚ. Κι αφού πέρασαν οι μέρες, η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει ημερομηνία απολογίας την 31η Μαρτίου, κάτι που φυσικά σημαίνει πως αν ο Δικέφαλος τιμωρηθεί με ποινή δύο αγωνιστικών (μιας και είναι υπότροπος), θα αναγκαστεί να εκτίσει την τιμωρία του σε έναν αγώνα των πλέι οφ, καθώς δεν θα προλαβαίνει να συμβεί κάτι τέτοιο στο παιχνίδι της προσεχής Κυριακής με τη Λάρισα στην Τούμπα.
Ο εμπαιγμός από την ομοσπονδία και όχι μόνο συνεχίστηκε τις τελευταίες μέρες καθώς μετά από επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Ζαγοράκης τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και με τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, έλαβε τη διαβεβαίωση πως ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπιστεί ισότιμα και η εκδίκαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, δηλαδή σήμερα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όμως μάταια περίμεναν την Πέμπτη, όπως και το Σάββατο (που ήταν οι εργάσιμες μέρες) να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ το χαρτί που θα όριζε τη νέα δικάσιμο.
Η οργή στις τάξεις του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη και αναμένεται να πάρει διαστάσεις εφόσον ούτε σήμερα αλλάξει κάτι. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης να εξαντλήσει την υπομονή της, στέλνοντας μάλιστα σήμερα τον δικηγόρο της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, στα γραφεία της ομοσπονδίας προκειμένου να επιμείνει στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, η αντίδραση του Δικεφάλου αναμένεται να είναι άμεση. Τέλος, να σημειωθεί πως έντονη είναι η δυσαρέσκεια και προς τους επιτελείς της Σούπερ λίγκας που δεν έχουν πάρει θέση ως τώρα επί της υπόθεσης.
Δοκιμές από τον Χάβο: Δίδυμο Αρίας-Βιτόλο
Με αρκετές απουσίες λόγω τραυματιών και διεθνών παικτών συνεχίστηκε το Σάββατο η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα, στην Τούμπα. Ο Μάκης Χάβος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα στο οικογενειακό δίτερμα με το πιο ενδιαφέρον να έχει να κάνει με το χώρο του κέντρου και πιο συγκεκριμένα των αμυντικών χαφ. Εκεί, παρά το γεγονός ότι ο Πάμπλο Γκαρσία συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα, ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το δίδυμο των Βιτόλο και Αρίας, προφανώς εκτιμώντας την καλή παρουσία του Κολομβιανού στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Από την προπόνηση απουσίαζαν Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς που είχε υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, όπως και οι Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Αθανασιάδης που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Χθες, ο Χάβος έδωσε στους παίκτες του ρεπό προκειμένου να ξεκουραστούν και από σήμερα θα δώσουν άπαντες ραντεβού στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.
Βιεϊρίνια: Μέρες αγωνίας
Ανησυχητικά είναι τα νέα για τον Βιεϊρίνια αναφορικά με τον τραυματισμό που αποκόμισε στο μεσοβδόμαδο φιλικό παιχνίδι της εθνικής Πορτογαλίας κάτω των 23 με αντίπαλο την Ιταλία. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε από το επιτελείο της ομάδας σε πλήρη ιατρικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ένα “οστικό οίδημα βάσης 2ου και 3ου μετατάρσιων άκρου ποδός, οστικό οίδημα έσω σησαμοειδούς οστού και ρήξη πελματιαίας πλάκας 1ης μεταταρσιοφαλαγκικής άρθρωσης”. Φυσικά, ο Βιεϊρίνια δεν πήρε μέρος στην προπόνηση του Σαββάτου και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία προκειμένου η κατάστασή του να επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Το πότε θα επιστρέψει είναι ακόμα ασαφές, αλλά δεν αποκλείεται να προφυλαχτεί στα προσεχή παιχνίδια προκειμένου να είναι απολύτων έτοιμος στα πλέι οφ.
Στο στρατόπεδο των τραυματιών βρίσκονται επίσης ΊΒιτς και Αθανασιάδης. Ο πρώτος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις,αλλά από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς,ενώ ο 23χρονος επιθετικός ανέβασε πυρετό και παρέμεινε κλινήρης.
Διεθνείς: Αφησαν το στίγμα τους
Για τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, η αγωνιστική δράση δεν σταμάτησε αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς πήραν μέρος, είτε ως βασικοί είτε ως αναπληρωματικοί, στα παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων.
Αρχικά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν στη βασική ενδεκαδα του Φερνάντο Σάντος στη νίκη με 1-0 της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Μάλτα, στη Βαλέτα. Ο 30χρονος επιθετικός ήταν δραστήριος, έχασε κάποιες ευκαιρίες και αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό από τον Φετφατζίδη. Βασικός ήταν και ο Πάμπλο Κοντρέρας στην ισοπαλία 1-1 μεταξύ της Χιλής και Πορτογαλίας σε φιλικό παιχνίδι και αγωνίστηκε ως τρίτο στόπερ στο 3-5-2 που παρέταξε ο προπονητής του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος, ως αλλαγή στο 76ο λεπτό πέρασε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στον αγώνα στην εθνικής Βοσνίας με τη Ρουμανία δίνοντας ώθηση ώστε η ομάδα του να πάρει τη νίκη με 2-1, τελικό σκορ που διαμορφώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με γκολ του Τζέκο.
  • Κωνσταντινίδης: Επιστροφή στη βάση. Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο Παντελής Κωνσταντινίδης μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανε σχετικά με το προπονητικό κέντρο που θα εμπιστευτεί ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα αν και ως φαβορί προβάλει το δοκιμασμένο από τη θητεία του Φερνάντο Σάντος, Άρνεμ στην Ολλανδία.
  • Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αντικατασταθεί μερικώς ή ολικώς ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Τούμπας κατά τη διάρκεια της διακοπής του καλοκαιριού. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος είναι παντελώς ακατάλληλη και αυτό που αναμένεται να καθοριστεί είναι κατά πόσο θα αντικατασταθεί μόνο το ανώτερο στρώμα του χλοοτάπητα ή και το υπόστρωμα.