Μετακομίζουν τα έργα του μετρό

"Ανάσταση" ετοιμάζονται να κάνουν σήμερα οι καταστηματάρχες της νότιας πλευράς της οδού Μοναστηρίου, αφού απελευθερώνονται από τα έργα του μετρό! Τα δύο εργοτάξια που βρίσκονται στην περιοχή μετακομίζουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, στη βόρεια πλευρά της οδού Μοναστηρίου, με τους μαγαζάτορες εκείνης της πλευράς να ετοιμάζονται να υποστούν νέο αποκλεισμό...



«Μετράμε αντίστροφα τις ώρες που έχουν απομείνει μέχρι να φύγουν οριστικά οι λαμαρίνες γύρω από τα καταστήματά μας. Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι υποφέρουμε από τις 17 Δεκεμβρίου του 2007, με εξαίρεση μόνον έξι μήνες, στους οποίους δεν είχαμε έργα έξω από την πόρτα μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Θόδωρος Παμπούκης. Ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι συνάδελφοί του που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της οδού Μοναστηρίου δεν πρόκειται να περάσουν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την «Αττικό Μετρό ΑΕ» για πιο γρήγορους ρυθμούς.

Τα νέα εργοτάξια
Σήμερα τα δύο εργοτάξια, ένα για την κατασκευή του σταθμού Δημοκρατίας και ένα για τη διακλάδωση της μελλοντικής επέκτασης του μετρό προς τη Σταυρούπολη, μετατοπίζονται στη βόρεια πλευρά της οδού Μοναστηρίου, από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Ταντάλου. Το νότιο τμήμα του δρόμου αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχαιολογικών ανασκαφών, οι οποίες θα εκτελούνται πλέον υπογείως.
Ωστόσο, η οδός Μοναστηρίου θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Επιπλέον, πρόκειται να εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
1. Μετατρέπονται σε αδιέξοδα τα τμήματα των οδών Προμηθέως και Οδυσσέως από τη διασταύρωσή τους με την οδό Αφροδίτης, μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Μοναστηρίου.
2. Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων και στις δύο πλευρές της οδού Ταντάλου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Αφροδίτης, όπως επίσης στη δεξιά πλευρά της οδού Αφροδίτης (σύμφωνα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας), στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Λαγκαδά, μέχρι την οδό Ταντάλου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Από: agelioforos.gr