Σύλληψη τριών ατόμων για μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας διαβατηριακού ελέγχου

Συνελήφθησαν την Κυριακή το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ένας υπεύθυνος αερομεταφορέα και δύο υπάλληλοι υπηρεσίας επίγειας εξυπηρέτησης, ηλικίας 42, 53 και 50 ετών, διότι δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου σε 97 επιβάτες-πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πτήσης από τη Λάρνακα στη Θεσσαλονίκη.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για «Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα χωρίς νόμιμο έλεγχο», για παράβαση
του Προεδρικού Διατάγματος «περί κανονισμού Αεροπορικών Διευκολύνσεων» και Υπουργικών Αποφάσεων «περί Βασικού Κανονισμού Επίγειας Εξυπηρέτησης».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή και ώρα 12.15, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», προσγειώθηκε αεροσκάφος, με 97 επιβάτες-πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (41 Έλληνες, 49 Κύπριοι, 3 Βρετανοί, 1 Τσέχος και 3 Γερμανοί), προερχόμενο από το αεροδρόμιο της Λάρνακας Κύπρου.
Οι υπάλληλοι του αερομεταφορέα και της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, δεν οδήγησαν ως όφειλαν τους επιβάτες στον προβλεπόμενο χώρο διαβατηριακού ελέγχου, δεδομένου ότι η Κύπρος, αν και κράτος μέλος της Ε.Ε, δεν αποτελεί μέχρι στιγμής συμβαλλόμενο κράτος-μέλος της συνθήκης SHENGEN.

Αντί της προβλεπόμενης διαδικασίας, οδήγησαν τους 97 επιβάτες στην αίθουσα αφίξεων εσωτερικού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος διαβατηριακός έλεγχος.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών.

Από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: astynomia.gr