Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης από την πορεία του Ηρακλή (VIDEO)

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μεγάλες καταστροφές προξένησαν σήμερα το βράδυ οπαδοί του Ηρακλή, στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Γηραιού» στη Football League που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των φιλάθλων της.

Η πορεία συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα υπό βροχή, κανονική και... δακρυγόνων!


Οι οπαδοί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και κατέστρεψαν φωτεινούς σηματοδότες. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν σημαίες της ΠΓΔΜ ανά χείρας, ζητώντας από την ομάδα να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί στο αντίστοιχο των Σκοπίων!


Νωρίτερα, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπους της δημοτικής αρχής. Η αστυνομικά έκανε χρήση χημικών, ωστόσο μεγάλος μέρος των συγκεντρωμένων συνεχίζει την πορεία στο κέντρο της πόλης.


Επίθεση από οπαδούς δέχθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης παρέμεινε για αρκετή  ώρα κλειστό, και πριν από λίγο, βοηθούντος και της δυνατής βροχής, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η νύχτα πάντως αναμένεται να είναι δύσκολη στο κέντρο της πόλης.  Τα «πολεμοφόδια» των οπαδών στις συμπλοκές τους με την αστυνομία, ήταν πέτρες,  μπουκάλια και οι… κάδοι απορριμμάτων που ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν φρόντισε εγκαίρως να απομακρύνει…



Δηλώσεις για τον υποβιβασμό έκαναν πολιτικοί και παράγοντες της πόλης.

Θόδωρος Καράογλου:

Ο γνωστός για την αγάπη του στο Γηραιό, Βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου με αφορμή την απόρριψη της έφεσης του Ηρακλή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..
«Την ώρα που καταγγελίες για στημένους αγώνες βρίσκονται στο προσκήνιο, λίγες ώρες μετά  τον τελικό  κυπέλλου που δεν τελείωσε ποτέ λόγω επεισοδίων, αλλά  η απονομή έγινε κανονικά, την ώρα που διάφορες  ομάδες χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά παίρνουν άδεια, την ώρα που παράγοντες ορίζουν διαιτητές, την ώρα που δεκάδες ματς διακόπτονται από πράξεις βίας, την ώρα που η ανομία, η μπόχα και τα συμφέροντα κυριαρχούν στο «αγγελικά πλασμένο» Ελληνικό Ποδόσφαιρο και γενικότερα στον Αθλητισμό, την ώρα αυτή επέλεξε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να βρει το εξιλαστήριο θύμα. Το ιστορικότερο σωματείο της χώρας, ο Ηρακλής μας, καταδικάζεται σε υποβιβασμό γιατί είχε το σθένος να πολεμήσει και να κερδίσει την άνετη παραμονή του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και γιατί δεν έγινε δορυφόρος κανενός μεγάλου στο άμοιρο ελληνικό σύστημα διαπλοκής. Ως απλός φίλαθλος, ενώνω τη φωνή μου μαζί με αυτή των χιλιάδων Ηρακληδέων και των χιλιάδων αγνών φιλάθλων, ώστε «οι εγκέφαλοι» της ΕΠΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν πίσω την εξοργιστική αυτή απόφαση ΑΜΕΣΑ  και να αποκαταστήσουν το δίκαιο. Ο περήφανος λαός του Ηρακλή δεν θα λυγίσει. Η ιστορία δεν θα σταματήσει».

Απόστολος Τζιτζικώστας:
«Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την έκδοση της απόφασης υποβιβασμού της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ έκανε την παρακάτω δήλωση : «Δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν την ‘’κάθαρση’’ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από…
τον Ηρακλή, αποφασίζοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η απόφαση αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να κερδίσει την αξιοπιστία και τη χαμένη του σοβαρότητα.Όπως και πέρυσι έτσι και τώρα, είμαστε δίπλα στην ΠΑΕ και τους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ για να αλλάξει η κατάπτυστη αυτή απόφαση. Σε μια εποχή που η βία και η καχυποψία έχουν κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να δηλητηριάζουν κι άλλο τους φιλάθλους και να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο σε έναν από τους ιστορικότερους  συλλόγους της Ελλάδας».
Παναγιώτης Ψωμιάδης:
«Δεν είναι δυνατόν να αθωώνονται πρόεδροι ΠΑΕ ενώ έχουν κάνει απαράδεκτες δηλώσεις ή μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο, και να την πληρώνει ο Ηρακλής, λες και όλες οι άλλες ομάδες είναι σε όλα εντάξει, λες και ζούμε σε αθλητική κοινωνία αγγέλων. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, με τη στοχοποίηση ενός συλλόγου με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο. Μετά τον αλησμόνητο τελικό της ντροπής του περασμένου Σαββάτου, ο υποβιβασμός του Ηρακλή ισοδυναμεί με τον υποβιβασμό ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάποιοι θέλουν πρωτάθλημα της ζούγκλας, όπου νόμος είναι τα θέλω και τα συμφέροντα του δυνατού. Καλώ το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η Θεσσαλονίκη δεν φταίει. Να πάψουμε να τρώμε τις σάρκες μας και να διεκδικήσουμε συντονισμένα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου».