Προσπάθησε να μεταφέρει λαθρομετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ
Ένας 26χρονος Παλαιστίνιος συνελήφθη από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη είσοδο και μεταφορά λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.


Συγκεκριμένα, ο νεαρός συνελήφθη όταν...
το όχημα που οδηγούσε στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου με Λαγκαδά, κίνησε τις υποψίες περιπολούντων αστυνομικών. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι, ο οδηγός, επιφορτισμένος με το ρόλο του λαθροδιακινητή επιχειρούσε να μεταφέρει με προορισμό την Αθήνα, έξι Αφγανούς και έναν Παλαιστίνιο, εκ των οποίων ένας βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά του, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.


Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, το συγκεκριμένο όχημα είναι προϊόν ληστείας και αφαιρέθηκε με χρήση σωματικής βίας από ζευγάρι αλλοδαπών, την 29-06-2011, από την περιοχή του Πειραιά. Οι τέσσερις άγνωστοι δράστες της ληστείας, πλην του αυτοκινήτου, αφαίρεσαν επίσης το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ και άλλα τιμαλφή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ένας σουγιάς και ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό σφυρί.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.