Το τελευταίο Σαββατοκύριακο με ζέστη;;;

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται μάλλον θα είναι το τελευταίο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο για φέτος, καθώς οι προβλέψεις δείχνουν πως ο καιρός θα χαλάσει από την επόμενη εβδομάδα, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και....
πτώση της θερμοκρασίας να κάνουν την εμφάνισή τους.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός βοηθά όσους δεν είχαν, ως τώρα, την ευκαιρία να επισκεφθούν την Διεθνή Έκθεση και να κάνουν βόλτα στα περίπτερά της, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος, τις τελευταίες, αυτές, μέρες της λειτουργίας της.
Αύριο, Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια της μέρας και θερμοκρασίες από 24 ως 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες από 22ως 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος τις πρωινές ώρες αλλά θα βρέχει, ασθενώς, την υπόλοιπη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
Σάββατο 17-09-2011Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου και της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Κυριακή 18-09-2011 Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πιθανώς το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 19-09-2011Καιρός: Αρχικά σε όλη τη χώρα σχεδόν αίθριος. Το απόγευμα όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά κυρίως το βραδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Τρίτη 20-09-2011 Καιρός: Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση αρχικά στα δυτικά και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές.