Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού έξω από το δημαρχείο

Εργαζόμενοι στο δήμο και μέλη του ΠΑΜΕ αποδοκίμασαν έντονα τον πρωθυπουργό μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του για να συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν από το πρωί γύρω από το δημαρχείο δεν επέτρεψε άλλου είδους ενέργειες από τους συγκεντρωμένους και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε στο γραφείο του δημάρχου όπου αυτή τη στιγμή συζητούν για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Ένταση επικρατεί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις 2.00 το μεσημέρι.

Ομάδα δημοτικών υπαλλήλων και μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του Μεγάρου, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο χώρο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει χρειαστεί να επέμβουν.

Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο όταν, αστυνομικοί με πολιτική περιβολή επιχείρησαν να προσάγουν δημοτική υπάλληλο, η οποία έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο. Επικράτησε εκνευρισμός και επενέβησαν διαδηλωτές και συνάδελφοί της, οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, και ύστερα από λίγο αφέθηκε ελεύθερη.

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Τρίωρη στάση, από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο δημαρχιακό μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το δημαρχείο, δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν γνωστό ότι θα πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας, καθώς, όπως είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ηλίας Μανουσαρίδης, «η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκαλεί τους εργαζόμενους», ενώ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη» την παρουσία του πρωθυπουργού στο δημαρχείο.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, προγραμματίστηκε για τις 2.00 το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή υπάλληλοι έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου παραμένει αναρτημένο ένα μεγάλο πανό που τοποθέτησαν νωρίς το πρωί διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Πηγή: agelioforos.gr