Ειδικός κάδος για τη συλλογή ακαθαρσιών των κατοικίδιων στη Θεσσαλονίκη

Ειδικό κάδο για τη συλλογή ακαθαρσιών των κατοικίδιων ζώων τοποθέτησε στο πάρκο της πλατείας Ναυαρίνου ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο ειδικός κάδος, που αποτελεί δωρεά ιδιωτικής περιβαλλοντικής εταιρείας, διαθέτει θυρίδα με σακουλάκια μιας χρήσης και ειδικό χώρο συλλογής των υπολειμμάτων.

Φυσικά κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, κάθε άλλο από είδηση θα αποτελούσε, αλλά στην Ελλάδα, σε ορισμένα, ακόμη και απλά πράγματα είμαστε.. απελπιστικά πίσω.

«Με την τοποθέτηση του κάδου αυτού στην καρδιά της πόλης και σε συνδυασμό με τις τουαλέτες σκύλων ξεκινάμε πιλοτικά την προσπάθεια για χώρους πρασίνου χωρίς ακαθαρσίες ζώων. Φυσικά το πρόβλημα δε θα λυθεί με έναν κάδο, κάναμε όμως το πρώτο βήμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Πηγή: zougla.gr

Πάντως σε μικρές και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, οι συγκεκριμένοι κάδοι συναντώνται σε όλους σχεδόν τους χώρους πρασίνου, διευκολύνοντας τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων και κρατώντας τους καθαρούς.

Ευχόμαστε να δούμε σύντομα ακόμη περισσότερους και να μη μείνει η προσπάθεια στο γελοίο πιλοτικό επίπεδο του ενός κάδου μόνο...