Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη!

Η κρίση θέλει.. καλοπέραση!


Και επειδή όλοι μας χρειαζόμαστε να ξεσκάσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό, σας παρουσιάζουμε πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, που δε θα σας κοστίσουν ούτε ένα Ευρώ!


kratiko-theatro-voreiou
Θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο για ευπαθείς ομάδες από το ΚΘΒΕ 

Δωρεάν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, αρχικά της «Λωξάντρα», οι εξής κατηγορίες πληθυσμού:
Άτομα με ειδικές ανάγκες, Άνεργοι, Υπάλληλοι σε καθεστώς εφεδρείας (όταν εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος), Πρόσφυγες & Μετανάστες, Παλιννοστούντες, Άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης ουσιών, Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, Αποφυλακισμένοι, Άτομα με γλωσσικές, πολιτισμικές ή άλλες ιδιαιτερότητες, Πολύτεκνοι, Ηλικιωμένοι άποροι που φιλοξενούνται σε σχετικά ιδρύματα, Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και ειδικά κέντρα φιλοξενίας και περίθαλψης.
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) Τηλ.: 2310 288 000, 2310 589 200, 2310 589 237. Λεωφορεία: 18, 27, 34, 56, 38


Ομιλίες στη ΧΑΝΘ
 
Η ΧΑΝΘ στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει ένα κύκλο ομιλιών δωρεάν για τους κατοίκους της πόλης. Κάθε Δευτέρα 6:00 – 8:00 το απόγευμα στην αίθουσα σεμιναρίωντης ΧΑΝΘ. Μια ομάδα από διατροφολόγους και ψυχολόγους μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους για θέματα που αφορούν όλους μας.
Αποψινή Ομιλία: Όρια – Πού τελειώνεις εσύ και αρχίζω εγώ
ΧΑΝΘ (Νικολάου Γερμανού 1) Τηλ.: 2310 241 007. Λεωφορεία: 3,5,6,33,10,11,12


iftΕκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Αποψινή εκδήλωση: Συζήτηση: Τα σκοτεινά νετρίνα
Τα νετρίνα, 80 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, παραμένουν τα πλέον αινιγματικά και μυστηριώδη σωματίδια. Εξαιτίας της ασθενούς αλληλεπίδρασής τους με την ύλη, καταφέρνουν να διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις και να μας μεταφέρουν πληροφορίες από το εσωτερικό του ήλιου, από καταρρέοντες υπερκαινοφανείς αστέρες, από μακρινούς γαλαξίες.

Τα νετρίνα επηρεάζουν φαινόμενα που εκτυλίσσονται σε ποικίλες αποστάσεις, από τις υποατομικές αποστάσεις έως τις αποστάσεις κοσμικής κλίμακας. Πρόσφατα η θεωρία της σχετικότητας του Einstein αμφισβητήθηκε, όταν το πείραμα OPERA μέτρησε την φαινομενική ταχύτητα των νετρίνων να ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός, καθώς αυτά ταξιδεύουν από το CERN στο Gran Sasso.

Η συζήτησή μας θα αναδείξει τις σύγχρονες θεωρητικές αναζητήσεις για την κατανόηση της φυσικής των νετρίνων και τις πειραματικές τεχνικές ανίχνευσης των νετρίνων (τηλεσκόπια νετρίνων), που αποτελούν επιτεύγματα της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.

Αργύρης Νικολαΐδης Σύντομο βιογραφικό
Ο Αργύρης Νικολαΐδης είναι αναπληρωτής καθηγητής της Θεωρητικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη κβαντική χρωμοδυναμική, αστροφυσική νετρίνων, θεωρία χορδών και τις μελανές οπές, επιπλέον διαστάσεις του χώρου, σχεσιακή λογική. Έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και έχει εργαστεί στο Collège de France στο Παρίσι. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του τηλεσκοπίου νετρίνων ΝΕΣΤΩΡ, υπότροφος του ιδρύματος Fulbright και έχει τιμηθεί με το Εμπειρίκειο βραβείο Φυσικών Επιστημών.
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 στις 18.30

Προβολή της ταινίας Μέσα από τις φλόγες
20/01: Μέσα από τις φλόγες (2010), του Ντενί Βιλνέβ     
27/01: Ειδικότης μας το έγκλημα, του Πασκάλ Τομά, 2008
Κάθε Παρασκευή στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α, Θεσσαλονίκη) Tηλ.: 2310 821 231


Politia-thatrouΠροβολή θεατρικών έργων "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ"
Το "Θέατρο της Δευτέρας" αναβιώνει στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ κάθε Δευτέρα στις 9μμ. Θα πραγματοποιούνται προβολές με προτζέκτορα όλων των έργων που έχει παρουσιάσει η ομάδα από το 2007 (έτος ίδρυσής της) έως και το 2011 και τα οποία αποτελούνται από 52 μονόπρακτα ελλήνων και ξένων δραματουργών.
Ώρα: 21.00
Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά) Τηλ.2310 285 452, 2310 272 909, 6974 195 079



Εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο
Σχεδόν όλες οι εκθέσεις σε γκαλερί έχουν ελεύθερη είσοδο (Artforum, Artis Causa, Dodo, Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Kalos and Klio Showroom, Lola Nikolaou, Myro, Ρωμανού 7, TinT)
Πηγή: jaba.gr