Η Volotea επεκτείνεται στην Ελλάδα αλλά κόβει τη Θεσσαλονίκη..

Η σχετικά καινούρια ισπανική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea που ξεκίνησε πέρσι με βάσεις σε Ιταλία και Γαλλία, με μεγαλύτερη αυτή της Βενετίας, φέτος θα συνδέσει περισσότερες ιταλικές πόλεις με την Ελλάδα.

Μετά την περσινή επιτυχία των θερινών δρομολογίων σε Μύκονο και Σαντορίνη, καθώς και σε Κέρκυρα, Ηράκλειο και Ρόδο, με τη γραμμή...

Βενετία-Μύκονος να «σκίζει» και να κρατάει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου με πληρότητα πάνω από 80%, η Volotea φέτος θα συνδέσει τις Κυκλάδες με Νάπολη, Μπάρι και Παλέρμο, αλλά και τη Βενετία με τη Σκιάθο.

Έτσι το δρομολόγιο Νάπολη-Μύκονος θα ξεκινήσει 21 Ιουνίου με 2 πτήσεις την εβδομάδα, όπως και το Νάπολη-Σαντορίνη, το οποίο ξεκινάει 23 Ιουνίου. Επίσης και τα Μπάρι-Σαντορίνη και Μπάρι-Μύκονος ξεκινάνε αντίστοιχα 21 και 23 Ιουνίου με 2 πτήσεις την εβδομάδα. Με μία πτήση εβδομαδιαίως θα συνδέεται το Παλέρμο με τη Σαντορίνη από 24 Ιουνίου ενώ η Βενετία θα συνδεθεί με τη Σκιάθο από 24 Ιουλίου με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Παράλληλα η Volotea θα προχωρήσει σε ενίσχυση των περσινών δρομολογίων που συνδέουν τη Βενετία με τη Μύκονο, από 3 σε 5 πτήσεις την εβδομάδα, όπως το ίδιο και για τη Σαντορίνη, ενώ οι πτήσεις Βενετία-Κέρκυρα θα αυξηθούν από 2 σε 3 εβδομαδιαίως.

Στον αντίποδα αυτών των θετικών εξελίξεων έχουμε τη συνηθισμένη αρνητική εξέλιξη για τη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια εταιρεία μας βγάζει από το πτητικό της πρόγραμμα, αφού η Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται ανίκανη να φτιάξει το τουριστικό της προφίλ και να προσελκύσει κόσμο ακόμα και το καλοκαίρι! Οπότε και η πόλη χάνει την μόνη απευθείας πτήση που είχε πέρσι για την πανέμορφη Βενετία. Καμία έκπληξη φυσικά για αυτή την (ν)τροπή αφού δεν είναι η πρώτη εταιρεία και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι και η τελευταία.
Πηγή: apo.gr