Βοηθήστε την τροχαία της πόλης μας να διορθώσει τη σήμανση...

«Θέλουμε οι πολίτες να είναι τα μάτια μας και να μας υποδεικνύουν τα σημεία όπου λόγω της άνοιξης και της έντονης ανάπτυξης του πρασίνου έχουν κρυφτεί τα σήματα της τροχαίας. Να μας λένε σε ποιο φανάρι, σε ποιο πάρκο, σε ποια πλατεία υπάρχει το πρόβλημα κι εμείς θα επεμβαίνουμε άμεσα»

είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας.

Τη βοήθεια των πολιτών στο να υποδείξουν με ακρίβεια τα σημεία της πόλης όπου τα σήματα της τροχαίας δεν είναι ορατά από τους οδηγούς, λόγω έντονης ανάπτυξης πρασίνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων ζητά η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν καθημερινά με το τηλεφωνικό νούμερο 2310 525.280 και να ενημερώνουν για τα σημεία του κεντρικού δήμου στα οποία υπάρχει πρόβλημα ορατότητας με τις πινακίδες σήμανσης της τροχαίας και τους φωτεινούς σηματοδότες.

Μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τους πολίτες θα σταλούν τα απαραίτητα συνεργεία από τη διεύθυνση Πρασίνου για να κλαδέψουν τα δέντρα, τα κλαδιά ή τα φύλλα που εμποδίζουν ώστε να είναι ορατά τα σήματα της τροχαίας από τους οδηγούς.

Παράλληλα, μπορούν οι πολίτες να ενημερώνουν και για τις πινακίδες οδικής σήμανσης και τα φανάρια τα οποία έχουν καλυφθεί από διάφορα αυτοκόλλητα ή αφίσες, ώστε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης να καθαρίζονται. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις τα αυτοκόλλητα είναι τόσο πολλά που κρύβουν ακόμη και το STOP, την απαγόρευση στροφής αριστερά ή δεξιά, την προειδοποίηση για διάβαση πεζών.
Πηγή: agelioforos.gr