Κωφίδης: "Ο Ηρακλής γίνεται παράνομος"

Την αντίθεσή του στην απόφαση του Γ.Σ του Ηρακλή να δώσει το "ΟΚ" στην εμπλοκή του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ, εξέφρασε ο Σάββας Κωφίδης, κάνοντας λόγο για γενοκτονία...

Ο πρώην προπονητής του "Γηραιού" σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM", δεν δίστασε να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη νέα εποχή που πάει να ξεκινήσει στον Ηρακλή και υπογράμμισε πως η ομάδα χάνει την πολιτισμό της και θα γίνει παράνομη.


Όσο για το γεγονός πως θα διαλυθεί η Καβάλα, ο Σάββας Κωφίδης ήταν και πάλι αντίθετος, τονίζοντας πως το ανέφερε σε μέλος της προσωρινής διοίκησης και ο ίδιος απάντησε με πλήρη αδιαφορία.


Κωφί "Είναι θλιβερή η κατάσταση. Ένας πολιτισμένος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει το ηθικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης. Διότι εδώ δεν πρόκειται απλά για μια σωτηρία. Το να "σώσω το τομάρι μου" δεν σημαίνει ότι πρέπει να πατήσω και επί πτωμάτων για να το καταφέρω. Ο Ηρακλής χάνει τον πολιτισμό του, μπαίνει στη διαδικασία να γίνει κι εκείνος παράνομος. Είναι μια πράξη γενοκτονίας.


Είναι τραγικό μόνο οι 300 άνθρωποι της συνέλευσης να αποφασίζουν για ένα τέτοιο θέμα. Είναι αμελητέα ποσότητα για να εκπροσωπήσουν τον κόσμο του Ηρακλή. Ήθελαν απλώς να βγάλουν από πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να θέλουν να ξεπέσει έτσι ο Ηρακλής. Στα χρόνια που έπαιξα εγώ ποδόσφαιρο στον Ηρακλή ήταν από τις ομάδες που ξεχώριζε για την κουλτούρα που είχε.


Φυσικά και υπάρχει άλλη επιλογή για την ομάδα, είναι γελοίο να κάνουν λόγο για μονόδρομο. Εξάλλου -και να τα καταφέρει- δεν θα είναι ο Ηρακλής που θα παίξει στην Α' Εθνική, θα είναι μια άλλη ομάδα. Ο Ηρακλής διαλύεται, διαγράφεται η ιστορία του και στη θέση του απλά υπάρχει μια ομάδα που απλώς θα χρησιμοποιεί το όνομά του.


Είχα επαφές με τη διοίκηση και είπα τη γνώμη μου. Επιμένουν, όμως, να εμπλέκουν στην ιστορία του Ηρακλή ανθρώπους που έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Τους ρώτησα για ποιον λόγο με κάλεσαν στον αγώνα να δικαιωθεί -με βάση την ισονομία- η ομάδα και να μείνει στην κατηγορία. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι παράλληλα εκείνοι δούλευαν υπόγεια και προωθούσαν τη λύση του να δοθούν τα κλειδιά σε ανθρώπους, όπως αυτοί που ακούγονται.


Όταν ανέφερα σε ένα μέλος της προσωρινής διοίκησης την άποψή μου ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι ντροπή και ότι καταστρέφεται ποδοσφαιρικά και μια άλλη πόλη, μου απάντησε απλά "δεν με ενδιαφέρει η Καβάλα.


Δυστυχώς πάνε να μας πείσουν όλοι ότι πρέπει να βρούμε δρόμους για να επιβιώνουμε εμείς, ανεξάρτητα αν οι γύρω μας το καταφέρνουν. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ιστορίας. Οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν αποφασισμένοι να πάνε μέχρι το τέλος και δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι αν αυτό γίνεται και για προσωπικούς λόγους. Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω".