«Φωτιές» ανάβει το ενδεχόμενο παραμονής της ΔΕΘ στο κέντρο

Tο θέμα της μετεγκατάστασης απασχόλησε τη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στην οποία διαφάνηκε κλίμα αποδοχής από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων

της πρότασης του προέδρου του ΕΒΕΘ, Δ. Μπακατσέλου, για κατασκευή νέου εκθεσιακού και νέου συνεδριακού κέντρου στο χώρο στον οποίο βρίσκονται οι σημερινές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

«Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι απόλυτα εμφανές ότι η βούληση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το μέλλον της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση για το μέλλον της χώρας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ, ενώ καλεί την κυβέρνηση να «ανακοινώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές και πληροφορίες». Και η ανακοίνωσή της καταλήγει με την επισήμανση ότι «όλα τα σχετικά ζητήματα θα τα ρυθμίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του 2012 η κυβέρνηση της ΝΔ».

Για μικροκομματικές τακτικές, αναβλητικότητα και βραδύτητα που ενισχύουν την ύφεση στην πόλη, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θ. Καράογλου. «Το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι οριστικό, έχει κλείσει και οι ομόφωνες αποφάσεις των φορέων και των επιμελητηρίων της πόλης αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα υλοποίησης αυτής της εξαγγελίας», σημειώνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μετεγκατάσταση στη Σίνδο «έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει».

«Οσο και αν προσπαθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να σταματήσουν την κατασκευή της νέας ΔΕΘ στη Σίνδο, εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτήν την επιλογή και περιμένουμε από την κυβέρνηση αντί να θεωρητικολογεί, να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Β. Παπαγεωργόπουλος, έκανε λόγο για παλινωδίες που δεν «έχουν προηγούμενο». Οπως υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του, η κυβέρνηση μεταβίβασε τα 180 στρέμματα της ΔΕΘ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που ιδρύθηκε με το μεσοπρόθεσμο, οπότε τα έσοδα από την όποια «αξιοποίησή» τους «δεν θα περιέλθουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά θα αποδοθούν απευθείας στους δανειστές μας».



Α.Σ. agelioforos.gr