«Ανακάλυψαν» νέο... τέρας! (VIDEO)

Ξεχάστε την περίφημη «Νέσι» και τα… παραμύθια του Λοχ Νες. Ξεχάστε επίσης και όλες τις ιστορίες για τα ανά τον πλανήτη τέρατα. Αν και σύμφωνα με τους θρύλους που ακούγονται στην Αλάσκα, η «Caddy» κυκλοφορεί ελεύθερη κι ωραία εδώ και 200 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κατάφεραν να τη «συλλάβουν» σε βίντεο...
Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, η λήψη είναι κάκιστη και δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Η «Caddy», χαϊδευτικό για το «Cadborosaurus willsi» που είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό της, έχει μήκος 7-10 μέτρα και συχνάζει στα νερά της Βρετανικής Κολούμπια και δεν έχει ιστορικό βίας, ενώ μάλλον πρόκειται για σεμνό και ντροπαλό πλάσμα, αφού δεν υπάρχει ο όγκος των αναφορών που συναντά κανείς για άλλα αστέρια της Κρυπτοζωολογίας.


Πάντως, το 1937 επιστήμονες πίστεψαν πως στο στομάχι μιας φάλαινας ανακάλυψαν στοιχεία που υποδείκνυαν πως μπροστά στα μάτια τους είχαν μια άγνωστη ως τότε μορφή ζωής και συγκεκριμένα ένα θαλάσσιο ερπετό, θεωρία που ουδέποτε όμως δεν κατάφεραν να στηρίξουν.


Ένας φανατικός υπέρμαχος της άποψης πως η «Caddy» ζει και βασιλεύει, είναι ο Άντι Χίλστραντ, «θαλασσόλυκος» που είχε πάρει μέρος στην εκπομπή «Deadliest Catch», που υποστηρίζει πως έχει δει με τα ματάκια του το… τέρας.

«Είδα ένα λευκό, μακρύ πράγμα να κινείται στη θάλασσα. Εγώ και το πλήρωμά μου, το κυνηγήσαμε επί περίπου είκοσι λεπτά. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν ήταν καρχαρίας. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Χίλστραντ.