Οι "αγανακτισμένοι" ταξιτζήδες του Λευκού Πύργου

Στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας θα στρατοπεδεύσουν, από σήμερα στις 9 π.μ. έως αύριο στις 6 μ.μ., οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.
Με τον τρόπο αυτό θέλουν να δείξουν το ότι κορυφώνεται η αντίδρασή τους γιά την απελευθέρωση του επαγγέλματός.

Η απόφαση να παραμείνουν για 33 συνεχόμενες ώρες στην Παραλία, στα πρότυπα των «Αγανακτισμένων» του Λευκού Πύργου, ελήφθη μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους ότι η απεργία των αυτοκινητιστών συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο.

Επειτα από συνεδρίαση δύο και πλέον ωρών, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν κατά διαστήματα και εντάσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο. Την ίδια μέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Τις εκατό έχουν φτάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα. Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα. Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχουν διαβιβαστεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, όπου επικαλείται τα τεράστια προβλήματα της αιρετής περιφέρειας (οικονομικά, έλλειψη προσωπικού, θεσμικά κ.ά.) για να δικαιολογήσει την αδυναμία του να υλοποιήσει την εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών και επαρχιακών οδών από ιδιοκτήτες ταξί.