Καλλιστεία για σκυλάκια στη Θεσσαλονίκη!

Με… καλλονές θα γεμίσει την Κυριακή το πρωί, το πάρκο της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη. Μοντέλα με όμορφα μάτια και νάζι θα παρελάσουν για να κριθούν από το κοινό.
Δεν είναι ένας κλασικός διαγωνισμός ομορφιάς, είναι μια εκδήλωση αγάπης για όλα τα σκυλάκια καθαρόαιμα και μη, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, που επιδιώκει να αναδείξει τη διαφορετικότητα και τη γοητεία του κάθε πλάσματος.

Την εκδήλωση διοργανώνει εδώ και 15 χρόνια το ζωοφιλικό σωματείο "Άργος" και συγκεντρώνει περισσότερες από 50 συμμετοχές. Πολλοί είναι και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, που έρχονται για να θαυμάσουν τα ζωάκια και να περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό.

"Η ιδέα μας ξεκίνησε θέλοντας να διοργανώσουμε ένα διαφορετικό είδος "καλλιστείων" όπου δεν θα γίνεται διάκριση σε ημίαιμα και καθαρόαιμα και τα βραβεία θα τα δίνει ο κόσμος και φυσικά θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα", εξήγησε η πρόεδρος του "Άργος", Έφη Δόδουρα.

"Επιλέγουμε αυτήν την εποχή γιατί είναι δροσερή και κατάλληλη τόσο για εμάς, όσο και για τα σκυλιά, τα οποία θέλουμε να διασκεδάσουν και όχι να ταλαιπωρηθούν", πρόσθεσε.

Τα βραβεία χωρίζονται σε έξι κατηγορίες: "τα πιο όμορφα μάτια", "το πιο χαριτωμένο κουτάβι", "ο πιο καλός μαθητής", "η πιο χαρούμενη ουρά", "η Λαίδη" και "ο Αλήτης".

Πώς βραβεύεις όμως, για παράδειγμα, "την πιο χαρούμενη ουρά"; "Ουσιαστικά, ξεχωρίζει το πιο εκδηλωτικό ζώο και κρίνεται από τον τρόπο που ανταποκρίνεται στις εντολές του "κηδεμόνα" του", διευκρινίζει η κ. Δόδουρα.

"Για να σας δώσω ένα παράδειγμα βραβεύσαμε κάποια στιγμή στην κατηγορία του καλύτερου μαθητή ένα σκυλάκι που είχε μάθει να κάνει με το δικό του τρόπο χούλα χουπ, από τα παιδιά της οικογένειας που το είχαν και έπαιζαν όλη μέρα!", συμπλήρωσε.
Πηγή: newsit.gr