Πως να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο

Πώς μπορείτε να προλάβετε τον πονοκέφαλο ή να σταματήσετε εκείνον που σας τυραννά εδώ και μέρες;

Γιατί ποτέ δεν πρέπει να μένουμε με τον πονοκέφαλο για πολύ χρόνο και τα φάρμακα δεν είναι πάντοτε η λύση..

Τι μπορείτε να κάνετε όμως; Διαβάστε παρακάτω...


Ελέγχετε το στρες
Πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την ημικρανία ή τον πονοκέφαλο τάσης μέσω τεχνικών μείωσης του στρες. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας, μπορείτε να αλλάξετε την αντίδρασή σας σε αυτούς. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με τεχνικές όπως ο διαλογισμός ,το μασάζ και ο βελονισμός και να δείτε τι σας ταιριάζει.

Τεντώστε τα πόδια σας
Η μέτρια άσκηση αποτελεί ισχυρό παράγοντα ανακούφισης από το στρες. Το περπάτημα αποτελεί καλή επιλογή, γιατί αποτελεί επιπλέον άμυνα σε πονοκεφάλους τάσης. Όταν περπατάτε, η κίνηση στριψίματος των ώμων τείνει να χαλαρώνει τους μυς στο λαιμό και τους ώμους. Σπάζοντας αυτούς τους δεσμούς, μειώνεται η κύρια ρίζα των πονοκεφάλων τάσης.

Καταναλώνετε τακτικά γεύματα
Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της μέρας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρο σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πια πονοκέφαλο λόγω πείνας. Να επιδιώκετε να καταναλώνετε γεύματα και σνακ που συνδυάζουν μια πρωτεΐνη με σύνθετο υδατάνθρακα όπως φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως ή κοτόπουλο στήθος με μαύρο ρύζι. Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε αρκετά υγρά-η αφυδάτωση αποτελεί άλλο συχνό παράγοντα πρόκλησης πονοκεφάλου.

Η φυσικοθεραπεία
Η φυσικοθεραπεία συνδυάζει την άσκηση και την εκπαίδευση για μείωση του πόνου και βελτίωση κινήσεων. Σε ανθρώπους με πονοκέφαλο τάσης η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει την ενδυνάμωση των μυών του λαιμού και την υιοθέτηση νέων συνηθειών που οδηγούν σε καλύτερη στάση σώματος.

Φάρμακα
Τα μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδη σκευάσματα, (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη είναι αποτελεσματικά έναντι πολλών ειδών πονοκεφάλου. Ωστόσο, να αποφεύγετε να λαμβάνετε τακτικά αυτά τα χάπια καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο από κατάχρηση φαρμάκων ή πονοκέφαλο που επιστρέφει μόλις περάσει η επήρεια των αναλγητικών. Για συχνούς πονοκεφάλους, ειδικά ημικρανίες, μιλήστε στον γιατρό σας για συνταγογραφούμενα φάρμακα που βοηθούν στην πρόληψή τους.

Πότε να δείτε γιατρό
Οποιοσδήποτε νέος πονοκέφαλος που είναι ασυνήθιστα έντονος ή διαρκεί περισσότερο από δυο μέρες θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό. Σημαντικό επίσης είναι να γνωστοποιήσετε στον γιατρό σας αν αλλάζει η εικόνα του πονοκεφάλου σας-για παράδειγμα αν υπάρχουν νέοι παράγοντες που τον προκαλούν. Αν εμφανίσατε πονοκέφαλο μαζί με παράλυση, σύγχυση, πυρετό ή ακαμψία αυχένα χρειάζεστε επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Πηγή: iatronet.gr