Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοσιογράφων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας κεντρικό σύνθημα «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα στην...
πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον και θα συμμετέχουν εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Δημοτικά ΜΜΕ, την ώρα δηλαδή που στη Βουλή θα συζητείται τροπολογία η οποία μπορεί να αποτρέψει την υπαγωγή μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου σε καθεστώς εργασίας αλλότριο προς την ανεξαρτησία του.

Οικονομική ενίσχυση για τους απλήρωτους

Οικονομική ενίσχυση ενόψει των εορτών θα παρέχει η e για τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, που φέτος θα είναι πολλά καθώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι λεγόμενες μεγάλες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η Ένωση, προϋπόθεση για να πάρουν τη συγκεκριμένη ενίσχυση όσοι δημοσιογράφοι το επιθυμούν είναι να υποβάλουν σχετικό αίτημα στη γραμματεία της ΕΣΗΕΜ-Θ τηλεφωνικά (2310243575), με email( info@esiemth.gr) ή με φαξ (2310220349) το αργότερο ως τις 11 π.μ. της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Η οικονομική ενίσχυση δεν ισχύει για όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αλλά έχουν και δεύτερη απασχόληση.
Πηγή: spnews.gr