Δενδροφυτεύσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανανεώθηκε το πράσινο στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη φύτευση δύο νέων δενδροστοιχιών, στις οδούς Ρογκότη (όπου ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της οδού ως πεζοδρόμου) και Μορκεντάου (όπου πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο η ανάπλασή της, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων).

Συγκεκριμένα στην οδό Μορκεντάου τοποθετήθηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2012, είκοσι δέντρα robinia globosa (είδος σφαιρικής ακακίας, που ενδείκνυται για δεντροφύτευση σε αστικό περιβάλλον) ενώ στις 18 Ιανουαρίου 2012, φυτεύτηκαν...
δέκα νεραντζιές, στην οδό Ρογκότη.

Οι δενδροφυτεύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην τοποθέτηση νέων δενδρυλλίων στα πεζοδρόμια των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης (που διαμορφώθηκε σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, έπειτα από τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων) και Λώρη Μαργαρίτη (η οποία αναπλάσθηκε, με διαμόρφωση των πεζοδρομίων), που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον.

«Κάθε νέο δέντρο δίνει μια ανάσα σε κατοίκους, επισκέπτες και καταστηματάρχες και η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε με μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Δήμο μας. Θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται ότι ο Δήμος βρίσκεται κοντά τους. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται αυτό το ενδιαφέρον, να βλέπουν την καθημερινότητα τους να βελτιώνεται. Αυτό τους δίνει διάθεση και τους κάνει πιο αισιόδοξους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβα.
Πηγή: cityworld.gr