Η ανήλιαγη πόλη που ενέπνευσε το Twilight!

Η επαρχία Φόρκς είναι το τελευταίο βορειο-δυτικό σύνορο της Washington...

Το κοντινότερο αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 5 ωρών με το αυτοκίνητο και ο πληθυσμός μόλις και ξεπερνάει τους 3.000 κατοίκους!

Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η ασταμάτητη βροχή που πέφτει σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο! Και είναι αυτή η υπερβολική υγρασία, που έχει κάνει το Φόρκς τον απόλυτο τουριστικό προορισμό!

Αν αναρωτιέστε ποιος επιλέγει να πάει διακοπές σε μία καταθλιπτική και ανήλιαγη αμερικανική κωμόπολη, ιδού η απάντηση: τα βαμπίρ!!

Όταν η συγγραφέας Stephenie Meyer ξεκινούσε το 2005 να γράψει το πρώτο βιβλίο της με τίτλο "Twilight" ("Λυκόφως"), έψαχνε εναγωνίως την πιο υγρή περιοχή των ΗΠΑ για να ξετυλίξει την ιστορία της! Δεν είχε ποτέ πριν επισκεφτεί το Φορκς, αλλά όταν έμαθε πως το αποκαλούν "το μέρος που η βροχή δεν σταματάει ποτέ", αποφάσισε πως ήταν το τέλειο "σπίτι" για τους ήρωές της!

Από τότε τα βιβλία της Stephenie γίνανε τέσσερα, οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 85 εκατομμύρια αντίτυπα παγοσμίως, ενώ οι κινηματογραφικές μεταφορές τους προκάλεσαν "βαμπιρική υστερία" ανα τον κόσμο.


Δοκιμάστε το ... Bella Burger!
Μόνο πέρυσι την μικρή επαρχία Φόρκς, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 150.000 τουρίστες, καθώς η τεράστια εμπορική επιτυχία του Twilight, την έχει μετατρέψει στον "απόλυτο τουριστικό προορισμό". Εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και τουριστικά λεωφορεία με θέμα πάντα το "Λυκόφως", έχουν μεταμορφώσει την ήσυχη μελαγχολική πόλη, σε... λούνα παρκ!

Παντού πωλούνται αντικείμενα εμπνευσμένα από την ταινία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν διαμορφωθεί σε "δωμάτια του λυκόφωτος", ενώ ουρές σχηματίζονται για ένα Bella burger! Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που "φιλοξένησε" τον Edward και τη Bella, στο βιβλίο, έχουν βάλει τα ονόματα των κινηματογραφικών ηρώων στο γραμματοκιβώτιό τους, αφού κανείς πια δεν τους αποκαλεί με τα δικά τους. Ούτε καν ο ταχυδρόμος της γειτονιάς!

Κι όμως: το Twilight ΔΕΝ γυρίστηκε στο Φορκς!
Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως, ναι μεν στα βιβλία της Stephenie Meyer οι ήρωες ζουν στην επαρχία του Φορκς, οι τρεις ταινίες όμως ΔΕΝ γυρίστηκαν εκεί! Οι παραγωγοί έκριναν πως η μικρή σε έκταση κωμόπολη δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες τους κι έτσι προτίμησαν την περιοχή του Όρεγκον!

"Να φύγετε! Να πάτε αλλού!"
Αυτό όμως δεν πτοεί τους εκατοντάδες επισκέπτες που συρρέουν καθημερινά στο Φορκς και ρωτούν γεμάτοι αγωνία "πού πρέπει να πάμε για να δούμε από κοντά τα βαμπίρ;" ! Κι αν σκεφτήκατε πως οι ντόπιοι θα έχουν ενθουσιαστεί από το γεγονός αυτό, κάνατε λάθος! Εντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την μαζική εισβολή τουριστών που αναζητούν μετά μανίας ένα ... βαμπίρ, οι 3.000 κάτοικοι του Φορκς, βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν πίσω... την παλιά, ήσυχη, μονότονη ζωή τους!
Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.com