Απίστευτη Ανακάλυψη: Βρέθηκε «χαμένο» έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι!

Φωτογραφίες από τις έρευνες στη Φλωρεντία!

Ένα κρυμμένο μήνυμα σε έναν πίνακα οδήγησε στην πρώτη ένδειξη ενός «χαμένου» έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι που παρέμενε κρυμμένο για τετρακόσια χρόνια σε ένα μυστικό θάλαμο πίσω από μία τοιχογραφία στη Φλωρεντία.

Με ενδοσκόπιο οι επιστήμονες εισχώρησαν στο εσωτερικό του τοίχου στο Palazzo Vechio και απέσπασαν χημικά δείγματα σκούρου χρώματος, το οποίο ο Ντα Βίντσι χρησιμοποίησε και στη «Μόνα Λίζα»...
Ο πίνακας πιστεύεται πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Ντα Βίντσι αλλά για χρόνια πιστευόταν πως είχε καταστραφεί σε φωτιά τον 16ο αιώνα. Τώρα οι ερευνητές πιστεύουν πως ενδεχομένως να διατηρήθηκε από ένα κρυφό τοίχο που φτιάχτηκε από άλλο ζωγράφο.



Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις έρευνες πίσω από τοιχογραφία στο Palazzo Vechio αφότου ένας αρχαιολόγος βρήκε τις λέξεις «cerca trova» (ψάξε και θα βρεις) κρυμμένες στην τοιχογραφία που πιστευόταν πως αντικατέστησε το έργο του Ντα Βίντσι, έργο του ζωγράφου Giorgio Vasari.



Στο ενδοσκόπιο τοποθετήθηκε κάμερα, που επέτρεψε στην επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Maurizio Seracini, να δει τι ήταν πίσω από το έργο του Vasari και να πάρει δείγματα για περαιτέρω εξέταση.



Οι ειδικοί βρήκαν ένα μαύρο υλικό παρόμοιο με τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στη Μόνα Λίζα και ένα μπεζ υλικό που μοιάζει να έχει τοποθετηθεί με βούρτσα.

Το ενδοσκόπιο βρήκε επίσης ένα «κενό αέρος», που ενδεχομένως να σημαίνει πως ο Vasari ίσως προφύλαξε το έργο του Ντα Βίντσι χτίζοντας ένα τοίχο μπροστά του, πριν φτιάξει τη δική του τοιχογραφία.



«Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών, «παρότι βρισκόμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο έρευνας και υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει για να λυθεί το μυστήριο αυτό, οι ενδείξεις μας δείχνουν όπως ψάχνουμε στο σωστό σημείο».
Πηγή: newsbeast.gr