Που βρέθηκε κρυμμένο, Αρχαιοελληνικό άγαλμα;;;! (Φώτογραφίες)

H Ελληνική αστυνομία, ανακάλυψε ένα κλεμμένο αρχαίο μαρμάρινο άγαλμα μιας νεαρής γυναίκας, που χρονολογείται περίπου στο 520 π.Χ. και ανήκει στον τύπο της κόρης.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του αγάλματος ύψους 1,2 μέτρων, το οποίο και είναι σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο, αφού μονάχα λείπουν το αριστερό αντιβράχιο και πλίνθο.

Το παράξενο είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε το άγαλμα, αφού είχε ανασκαφεί και κρυφτεί παράνομα σε ένα...
μαντρί με κατσίκες κοντά στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη ο 40χρονος ιδιοκτήτης-βοσκός και ένας ακόμη 56χρονος που υποτίθεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει το έργο για 500.000€.

Παρά το γεγονός ότι δεκάδες άλλα αγάλματα της κόρης και του αρσενικό ισοδύναμου της, του κούρου, εμφανίζονται σε Ελληνικά και ξένα μουσεία όλου του κόσμου, το είδος θεωρείται πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και κατανόηση της ελληνικής τέχνης.

Νέα ευρήματα σε καλή κατάσταση, είναι πολύ σπάνια.

Αρχαιολόγοι, οι οποίοι επιθεώρησαν το άγαλμα, δήλωσαν στην αστυνομία ότι η εκτιμώμενη αξία του στην αγορά είναι περίπου12 εκατομμύρια ευρώ.




"Μας είπαν ότι αυτό είναι ένα μοναδικό κομμάτι", αρκέστηκε στο να δηλώσει μονάχα η αστυνομία, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ακόμη και όταν βρέθηκε, έφερε ίχνη χώματος και το πανέμορφο το άγαλμα φαίνεται να έχει ένα χαμόγελο στα χείλη του, περίτεχνα στριμμένα μαλλιά και να φορά ένα φόρεμα με μήκος ως τον αστράγαλο .

Το μαντρί με τις κατσίκες στο οποίο βρέθηκε, βρίσκεται κοντά στη Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή τόπο εκσκαφής, κάτι το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει τους αρχαιολόγους σε ένα ως τώρα άγνωστο καταφύγιο ή νεκροταφείο του 6ο αιώνα π.Χ.


Σύμφωνα με το νόμο, όλες οι αρχαιότητες αποτελούν κρατική περιουσία, όμως η λεηλασία είναι μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση... Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Τρίτη και είχαν ήδη βολιδοσκοπήσει πιθανούς αγοραστές στην Ελλάδα, και "θα το είχαν πωλήσει για ένα σχετικό κομμάτι ψωμί, μόνο 500.000€, ανάλογα με την εμπορική αξίας του."
thessnea.blogspot.com