"Κατηγορούμε εσένα ηλίθιε Ευρωπαίε!"

Άστραψε και βρόντηξε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και με ένα χειμαρρώδες κείμενο μίλησε για την οικονομική κρίση και όσα αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες, με αφορμή ένα περιστατικό που του έτυχε στο Λονδίνο. 
«We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο.
Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων», ξεκινά ο γνωστός τραγουδιστής και απαντά στην ατάκα του δημοσιογράφου.

Κάνοντας λόγο για τους «αποικιοκράτες παππούδες του», τις θανατικές καταδίκες που υπέγραφε με το χέρι της η βασίλισσα της Βρετανίας, το Κυπριακό, τον ελληνικό Εμφύλιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα υπερκοστολογημένα έργα και τελετές, αλλά και το δήθεν lifestyle, ο Αλκίνοος ξεσπά.


« Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής…», υποστηρίζει ο Αλκίνοος και συνεχίζει: «μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλειςμας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση… Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο».


O τραγουδιστής προειδοποιεί πως όσα ζει αυτό τον καιρό η Ελλάδα θα τα ζήσουν κι άλλες χώρες, ενώ αναφέρει πως «η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα».


Η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα. Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες. Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!», καταλήγει το κείμενο του Αλκίνοου.


Star.gr