Ηλιακές λάμπες. Φωτίστε την αυλή του εξοχικού σας με στυλ και κάντε οικονομία!

Τα τελευταία αρκετά χρόνια, η διαθεσιμότητα του ηλιακού φωτισμού έχει αυξηθεί, και υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο στυλ και τις δυνατότητες από ποτέ. 

Ο ηλιακός φωτισμός είναι μια τέλεια επιλογή για το φωτισμό της βεράντας σας, ενός διαδρόμου στο γκαζόν, ή του κήπου. Μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα και αναδείξει την ομορφιά του σπιτιού σας, αλλά να σας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.

Γιατί να βάλετε Ηλιακά Φώτα;

Το μεγαλύτερο θετικό στο φωτισμό με ηλιακά κύτταρα είναι ότι δεν απαιτεί καλωδίωση και έτσι είναι εύκολο να εγκατασταθεί χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρολόγου και χρησιμοποιώντας λίγα εργαλεία. Φυσικά δεν υπάρχει κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, ως εκ τούτου θα επιβαρυνθείτε μόνο την τιμή των φωτιστικών, και σε ορισμένες περιπτώσεις την περιστασιακή μπαταρία. Τα φωτιστικά αυτά είναι ασφαλή για χρήση γύρω από το νερό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσετε σημεία όπως μία λιμνούλα, πισίνα, ή ένα jaccuzi. Επίσης είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτά τα φώτα θα συνεχίσουν να λειτουργούν και κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος και φυσικά είναι ιδανικά για μέρη που δεν υπάρχει ηλεκτρισμός όπως τροχόσπιτα ή απομακρυσμένα σπίτια.



Σκεφτείτε την Τοποθεσία

Αν και τα ηλιακά φώτα δεν χρειάζεται να είναι κοντά σε κάποια πρίζα, χρειάζεται να βρίσκονται εκτεθειμένα σε άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, διότι είναι εξοπλισμένα με ένα ηλιακό κύτταρο που συλλέγει αυτή την ενέργεια, μετατρέποντας την σε ηλεκτρική. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που επιτρέπουν τα φώτα να ανάβουν το σούρουπο και να λάμπουν όλο το βράδυ. Φυσικά το χρονικό διάστημα που θα λάμπουν βασίζεται σε πόσες ώρες έκθεσης στον ήλιο έλαβαν, έτσι ο χρόνος λειτουργίας θα ποικίλλει ανάλογα με την εποχή, τον καιρό και τον τόπο. Οι περισσότερες λάμπες απαιτούν οκτώ ώρες ηλιοφάνειας, έτσι ώστε να μείνουν αναμμένες όλη τη νύχτα (κάτι που στο καλοκαίρι της Ελλάδας, δεν είναι πρόβλημα). Ο ηλιακός φωτισμός απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα εγκαταστήσετε όπου θα έχουν επαρκές φως, χωρίς παρεμβολές από κλαδιά κλπ, αλλά προστατευμένα από ρύπους. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας και να τα τοποθετήσετε στον ήλιο, μακριά από τα φώτα που είναι εγκατεστημένα σε σκιερά μέρη και μεταφέροντας την ενέργεια με ένα μικρό καλώδιο.


Επιλέξτε το δικό σας Στυλ

Η ηλιακή τεχνολογία φωτισμού συνεχίζει να βελτιώνεται, και τα περισσότερα νέα μοντέλα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED, επιτρέποντάς τα να λάμπουν έξι έως δώδεκα φορές πιο φωτεινά από ό, τι στο παρελθόν. Αυτές οι λάμπες πρέπει να αλλάζονται πολύ σπάνια, αν ποτέ. Ο φωτισμός με LED είναι διαθέσιμος σε πολλά διαφορετικά στυλ για να ταιριάζουν στον φωτισμό διαφορετικών εξωτερικών χώρων. Φωτιστικά με πασσάλους εδάφους είναι ιδανικά για να οριοθετήσετε μια διάβαση ή την περίμετρο μιας αυλής. Ο φωτισμός σε σωλήνα είναι πολύ ευέλικτος και μπορεί να τυλιχτεί γύρω από κάγκελα, έπιπλα, ή ακόμα και κλαδιά για να δημιουργήσει ένα οπτικό όριο. Μπορείτε να στερεώσετε ηλιακά φανάρια στον τοίχο του σπιτιού σας ή σε κορμούς δέντρων για να φωτίζουν τον χώρο όπου χρειάζεται.
Επίσης, εορταστικά φώτα σε σχοινί είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και υλικά, για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια διαφορετική και ευχάριστη ατμόσφαιρα για το επόμενο υπαίθριο πάρτι σας!
thessnea.blogspot.com