Οι Εκπτώσεις Ξεκινούν! Ότι θα πρέπει να γνωρίζετε

Οι θερινές εκπτώσεις που πολλοί καταναλωτές περίμεναν για να αγοράσουν τα.. απαραίτητα, αλλά και οι καταστηματάρχες για να μειώσουν τη χασούρα της χρονιάς, αρχίζουν στα μέσα του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα οι εκπτώσεις του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την...
Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει από τώρα τις προσφορές τους, οι οποίες φτάνουν μέχρι και πάνω από το 50%, ενώ κάποιες λιανεμπορικές αλυσίδες άρχισαν τις λεγόμενες προεκπτώσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΣΕΕ προς τα μέλη της, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν τα εξής.

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση.

Εάν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Εάν λοιπόν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παρατυπία, προστατέψτε τους εαυτούς σας αλλά και τον κλάδο από τους επιτήδειους και αναφέρετε το στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ).
thessnea.blogspot.com