6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για έκτη φορά στη Θεσσαλονίκη... 





την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 7μμ. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου "Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6" των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια, που γίνετε στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου.

Δείτε τις "Προβολές Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας" που περιλαμβάνουν: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης "Βγήκαμε από τα Ρούχα μας" για την 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα και το "World Naked bike Ride London 2005" για την αντίστοιχη του Λονδίνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Τετάρτη 29 Μαΐου 8.30μμ, Οικόπολις, Πτολεμαίων 29Α.

Η Βιώσιμη Κινητικότητα, το Ποδήλατο και το Περιβάλλον συνεχίζει να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Ο ασφαλής κλειστός ποδηλατόδρομος επί του οδοστρώματος στη Λεωφ. Νίκης από το Λιμάνι έως το Λευκό Πύργο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός με τους πεζούς, αλλά και η επέκταση μέχρι και την Καλαμαριά ακόμη να υλοποιηθεί. Τι άλλο δεν έγινε; Ασφαλής κλειστοί ποδηλατόδρομοι, συνδυασμένη μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτου, εύνοια χρήσης του ποδηλάτου από τον ΚΟΚ, ένταξη του ποδηλάτου σε όλα τα νέα κατασκευαστικά έργα, φοροαπαλλαγές για την αγορά ποδηλάτου, θαλάσσια συγκοινωνία, τραμ, μητροπολιτικό πάρκο, πεζοδρόμηση ιστορικού κέντρου, σωστή ανακατασκευή των διαδρομών για ΑΜΕΑ. Και ενώ οι ποδηλατοκλοπές αυξάνονται, η κατάληψη δημόσιου χώρου και η παντοκρατορία του αυτοκινήτου συνεχίζεται...

Η Ποδηλασία στο Στόχαστρο του Κ.Ο.Κ; Επειδή οι οποιεσδήποτε αλλαγές στον ΚΟΚ δεν πρέπει να αποθαρρύνουν από τη χρήση του ποδηλάτου, για αυτό, διεκδικούμε τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε την ποδηλασία ως μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να υπόκειται στις υποχρεώσεις των μηχανοκίνητων μέσων.

Σε μια πόλη με το ελάχιστο πράσινο ανά κάτοικο, τα πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης για ακόμη μια χρονιά δεν έχουν αποδοθεί στους πολίτες ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, ενώ ο κίνδυνος να πουληθούν και να χτιστούν μεγαλώνει, με αιχμή το μεγαλύτερο φιλέτο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.

Η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι από το 2008 μέχρι το 2010 στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για την επιλογή τους αυτή. H βιομηχανία της γέννας, στηρίζεται στο φόβο μας καθώς επίσης και στην εκμετάλλευση της λανθασμένης πληροφόρησης που πολύ συχνά παρέχουν γιατροί, κλινικές και επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν τι είναι φυσικός τοκετός.

Η αλληλεγγύη των γενεών απειλείται με τις εξορύξεις χρυσού οι οποίες καταστρέφουν δάση, γη, αέρα και νερό, με μη αναστρέψιμες συνέπειες στην υγεία, στο περιβάλλον και την οικονομία, για την εξόρυξη ενός μη ωφέλιμου ορυκτού.

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers. Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί πάρτι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από καθημερινούς ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης. Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν για να πραγματοποιηθεί. Ενημερωθείτε για τα νέα μας, παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές, βοηθήστε και εσείς στην οργάνωση.


Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία