"Βούλιαξε" η Χαλκιδική το Πάσχα!

Γέμισε τουρίστες η Χαλκιδική κατά τις μέρες των αργιών του Πάσχα. Τόσο Έλληνες όσο και Αλλοδαποί κατέκλυσαν τα χωριά αλλά και τις.. παραλίες της!


Πολύ μεγαλύτερος από άλλες χρονιές ήταν φέτος ο αριθμός των επισκεπτών της Χαλκιδικής για τις ημέρες του Πάσχα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μειωμένες τιμές των ξενοδοχείων φαίνεται πως έδωσαν ώθηση στον τοπικό τουρισμό, αφού η πληρότητα έφτασε σε ορισμένες περιοχές και το 100%!

Και οι Έλληνες όμως δεν έχασαν την ευκαιρία να..

περάσουν τις γιορτές στα εξοχικά τους, αλλά και να επισκεφτούν τις παραλίες, αν και νωρίτερα από ότι συνήθως, έχοντας σύμμαχο τον αίθριο καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αύξηση τουρισμού από Βουλγαρία και Ρωσία


Την αύξηση στους επισκέπτες του εξωτερικού που στόχευε ο τουρισμός της Βορείου Ελλάδος, είδε να γίνεται πραγματικότητα, αφού η προσέλευση Βούλγαρων τουριστών στη χώρα μας έφτασε τις 120.000 μόνο για τις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite. Μάλιστα, σύμφωνα με τη τη συνοριακή αστυνομία της βαλκανικής χώρας, η κυκλοφορία των οχημάτων στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, αυξήθηκε σημαντικά.

Και ενώ στους δρόμους της Χαλκιδικής τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας βρίσκονταν παντού, οι Ρώσοι επισκέπτες επέλεξαν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τη μετακίνηση τους. Οι προσφορές των ξενοδοχείων άλλωστε για groups του εξωτερικού είναι πάντοτε πολύ χαμηλού κόστους και οι Ρώσοι φαίνεται ότι συνεχίζουν με αυξημένους ρυθμούς να επισκέπτονται τη Χαλκιδική. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και ειδικά σε εκείνα της χερσονήσου της Σιθωνίας, έφτασε κατά τόπους και το 100%.

Και οι Έλληνες ήταν εκεί


Μπορεί κάποια χρόνια πριν οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος να προτιμούσαν κάποιον μακρινότερο προορισμό, όπως ένα νησί, για τις διακοπές του Πάσχα. Η οικονομική κρίση όμως, φαίνεται ότι έκανε καλό στην τοπική οικονομία της Χαλκιδικής αφού οδήγησαν τους περισσότερους εκεί, σε κάποιο εξοχικό ή ακόμη και κάποια παραλία!

Συγκεκριμένα, σημαντική αύξηση κατά 39,4% φαίνεται να σημείωσε ο αριθμός των αυτοκινήτων που εγκατέλειψαν την Θεσσαλονίκη. Ακόμη, βάση των στοιχείων του 2012 έφυγαν προς την Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας 187.190 οχήματα ενώ φέτος ήταν 260.980.