Ψάχνουν και για άλλο φακελάκι...


Νέα έρευνα για χρηματισμό του διευθυντή κλινικής που συνελήφθη τη Δευτέρα για φακελάκι 500 ευρώ από συγγενείς ασθενούς διενεργεί από χθες η εισαγγελία...

Ο γιατρός, ο οποίος υπηρετούσε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και ήδη αντικαταστάθηκε, οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο και πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο.
Αφορμή για τη νέα έρευνα αποτέλεσε καταγγελία που διαβίβασε η διοίκηση του νοσοκομείου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελο Μπακέλα. Σύμφωνα με το κείμενο, ο ανώνυμος επιστολογράφος εμφανίζεται ως ιερομόναχος, ο οποίος, όπως αναφέρει, είχε συναλλαγή με τον ίδιο γιατρό που του απαίτησε το ποσό των 3.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει στο έντερο. Η συγκεκριμένη συναλλαγή, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, έγινε πριν από μήνες, ωστόσο το κείμενο στάλθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου πριν από έναν μήνα και έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα. Μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού, όμως, την περασμένη Δευτέρα κοινοποιήθηκε το κείμενο στις εισαγγελικές αρχές. Η εισαγγελέας Μαρία Τιντικάκη ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί το βάσιμο της καταγγελίας, και οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ θα κληθούν να διερευνήσουν στα βιβλία του νοσοκομείου εάν έγινε τέτοια εγχείριση με ασθενή ιερομόναχο τους προηγούμενους μήνες.
Χθες ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο. Ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος ότι πήρε ποσό 500 ευρώ από σύζυγο ασθενούς που είχε χειρουργήσει. Η γυναίκα είχε καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία που προσημείωσε το ποσό και μετά την παράδοσή του στον διευθυντή τον συνέλαβε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός αρνείται την κατηγορία, προτρέποντας μάλιστα τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν να αναζητήσουν και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, για να διαπιστώσουν ότι δεν έχει πολλά χρήματα. Από το αυτόφωρο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί αύριο. Το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.