Πουλούσαν αέρα και εισέπρατταν προκαταβολές!!!


Εμφανίζονταν σαν μεσολαβητές εμπόρων προωθώντας φθηνές αγορές αυτοκινήτων και ηλεκτρικών συσκευών, αλλά πουλούσαν… αέρα. Προσποιούνταν τον αστυνομικό και τον εκτελωνιστή και λέγοντας πως έχουν «γνωριμίες» εξαπάτησαν δεκάδες πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα. Δύο νεαροί, 24 και 30 χρόνων, κατηγορούνται για τέσσερις περιπτώσεις απάτης μόνον στη Θεσσαλονίκη, ενώ έρευνες γίνονται και σε άλλους νομούς της χώρας...

Οι νεαροί συνελήφθησαν προ ημερών στην Κόρινθο, όταν προσπάθησαν να εξαπατήσουν σε ανάλογη περίπτωση ιδιώτη από την περιοχή. Τα στοιχεία τους στάλθηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας, όταν διαπιστώθηκε πως θύματά τους είχαν πέσει και άλλοι ιδιώτες. Στη Θεσσαλονίκη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε τέσσερις περιπτώσεις, οι δύο αφορούσαν την πώληση ηλεκτρικών συσκευών, η μία αυτοκινήτου και η τελευταία ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δεν έγιναν ποτέ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των νεαρών για τα αδικήματα της απάτης, της αντιποίησης αρχής και της πλαστογραφίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 24χρονος κατηγορείται πως στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, παριστάνοντας τον αστυνομικό, έπεισε 41χρονο πως θα μεσολαβούσε στην αγορά αυτοκινήτου με χαμηλή τιμή και του απέσπασε με αυτόν τον τρόπο το ποσό των 1.000 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα ο 24χρονος φέρεται ότι εμφανίστηκε σε οικογένεια πάλι σαν αστυνομικός και συνέστησε τον συγκατηγορούμενό του σαν εκτελωνιστή, υποστηρίζοντας πως είχαν τη δυνατότητα να μεσολαβήσουν για να προμηθευτούν σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικές συσκευές. Για να τους πείσουν παρέδωσαν και δελτία αποστολής των συσκευών, που όμως ήταν πλαστά, και με τον τρόπο αυτό εισέπραξαν το ποσό των 1.500 ευρώ ως προκαταβολή. Στην τρίτη περίπτωση εμφανίζεται στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ο 30χρονος, που κατηγορείται πως έπεισε 36χρονο να αγοράσει φθηνά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποσπώντας του το ποσό των 3.800 ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα ο ίδιος κατηγορείται πως εξαπάτησε έναν 64χρονο και μία 36χρονη για πώληση ηλεκτρικών συσκευών, για τις οποίες παρέδωσε δύο πλαστά δελτία αποστολής, αποσπώντας τους το ποσό των 2.250 ευρώ, χωρίς ποτέ να παραδοθούν προϊόντα.
Η έρευνα για τη δράση των δύο νεαρών που κατάγονται από την Αθήνα συνεχίζεται και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ και στη Θεσσαλονίκη ερευνώνται παρόμοιες καταγγελίες που εκκρεμούν।
Του Κώστα Καντούρη-www.makthes.gr