Μακροχρόνια σχέδια για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης


Η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης..

Συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών», ο σχεδιασμός για τις επόμενες χρονιές και η τουριστική ανάδειξη της πόλης ως σημείου αναφοράς για τη Μακεδονία και τον τομέα της κρουαζιέρας.
«Τα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μία σειρά από εκδηλώσεις που θα την κάνουν γνωστή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι κομβική για την εξάπλωση του τουρισμού και σε άλλα μέρη της Βορείου Ελλάδος και πως η συνεργασία μας έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς», επισήμανε ο κ. Γερουλάνος ο οποίος έκανε γνωστό πως σε δέκα μέρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου μαζί με τον κ. Μπουτάρη να υποδεχθούν τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ. «Μας ενδιαφέρουν και η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Σε όλες αυτές τις χώρες αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό μέσα από τον πολιτισμό της», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρη επισήμανε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης υιοθετεί εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι Πολιτισμών». «Αναδεικνύουμε την εβραϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, όπως και την οθωμανική και την αρμενική, όλους τους πολιτισμούς που υπήρχαν για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η λογική μας, και προχωράμε», τόνισε ο δήμαρχος.