Στο παραπέντε ο δημοτικός προϋπολογισμός!!!


Στα χέρια των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναμένεται να δοθεί σήμερα το απόγευμα ο νέος προϋπολογισμός του δήμου, ο οποίος προβλέπεται να είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρήσεις.

Οι περικοπές θα προέλθουν από δαπάνες που δεν θεωρούνται απαραίτητες και αναγκαίες για τη λειτουργία του δήμου και ο προϋπολογισμός θα κυμαίνεται περί τα 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 160 εκατ. ευρώ θα είναι τακτικά έσοδα (κρατική επιχορήγηση, έσοδα από πρόστιμα, άδειες, μισθώματα ακινήτων).
Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αύριο, που είναι η τελευταία ημέρα που προβλέπεται για την ψήφισή του, ωστόσο, καθώς οι παρατάξεις δεν θα προλάβουν να τον μελετήσουν, η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σε ημέρα που θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Η καθυστέρηση στην έκδοση του προϋπολογισμού και στην ενημέρωση των παρατάξεων προκάλεσε αντιδράσεις από μέρους της αντιπολίτευσης, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εκτονώθηκαν, όταν έγιναν γνωστά τα αίτια της। Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, λόγω εμπλοκής των ηλεκτρονικών συστημάτων του δήμου, μέσω των οποίων γίνεται για πρώτη φορά η καταγραφή. Η αρμόδια υπηρεσία εργάζεται εντατικά εδώ και πέντε ημέρες για να αποκαταστήσει τη βλάβη και, όπως έγινε γνωστό χθες, σήμερα θα λυθεί το πρόβλημα και θα παραδοθούν τα τεύχη του προϋπολογισμού.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη-www.makthes.gr