Βρέθηκαν κονδύλια για τη φοιτητική λέσχη!


Ανάσα στη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ έδωσε η αύξηση της χρηματοδότησής της, κατά 12%, από το υπουργείο Παιδείας, λύνοντας ένα σημαντικό μέρος των οικονομικών προβλημάτων της, που έθεταν σε κίνδυνο τη δωρεάν σίτιση για χιλιάδες φοιτητές που προσέρχονται καθημερινά στη Λέσχη.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, η διοίκηση του πανεπιστημίου εξασφάλισε περίπου 800.000 ευρώ επιπλέον στην ετήσια προβλεπόμενη επιχορήγηση, επιτρέποντας έτσι την ομαλή λειτουργία της έως τον Ιούνιο. Ωστόσο, τα προβλήματα της Λέσχης παραμένουν, καθώς αναμένεται το οικονομικό έτος 2010-11 να κλείσει με έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, ύψους περίπου 2-2,5 εκατ. ευρώ.

Πάγιο πρόβλημα της Φοιτητικής Λέσχης είναι η έλλειψη προσωπικού. Για τη λειτουργία της προβλέπονται 180 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων έχουν πληρωθεί μόνο οι 30, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτονται από εργαζόμενους με εργολαβική σχέση εργασίας.

«Η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ είναι η μόνη στην Ελλάδα η οποία δεν έχει δοθεί σε ιδιώτη। Το ΑΠΘ κάνει μόνο του τη διαχείριση της σίτισης των φοιτητών του. Σε εποχή κρίσης, ο στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σίτισης και ταυτόχρονα να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας», δήλωσε ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.
www.makthes.gr