Ηρακλής: Αγώνας δρόμου


Συνεχίζεται η μάχη για την άδεια.
Καθοριστικός ο ρόλος του Μυτιληναίου.

Την ώρα που η ομάδα προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής συνεχίζει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να μην προκύψουν εμπόδια στην προσπάθεια για εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Στον Ηρακλή έχουν στα χέρια τους ένα σημαντικό όπλο, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν και δύο. Η προ λίγων εβδομάδων εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας είναι βασικός σύμμαχος στην όλη προσπάθεια, ενώ καταλυτικός θα είναι ο ρόλος του Ευάγγελου Μυτιληναίου, εφόσον αυτός αποφασίσει να ανταποκριθεί στο δημόσιο κάλεσμα που του έγινε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη.
Επειδή, όμως, με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά, στον Ηρακλή προς το παρόν πορεύονται χωρίς τη βοήθεια του Μυτιληναίου και θα πρέπει έως τις 31 Μαρτίου να έχουν καταθέσει όλα τα έγγραφα που θα αφορούν σε υποθέσεις οι οποίες θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΠΟ, εφόσον χρειαστούν επιπλέον διαβεβαιώσεις από κάποια ΠΑΕ, θα υπάρξει οριστική διορία μέχρι τις 15 Απριλίου.
Όπως γίνεται κατανοητό, η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι καταληκτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που αφορούν όχι μόνο τον Ηρακλή, αλλά το σύνολο των ΠΑΕ της Σούπερ λίγκας. Τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να αποσταλούν στην ΕΠΟ έως την Πέμπτη και οι κυανόλευκοι ευελπιστούν πως στο ενδιάμεσο θα έχουν φτάσει ευχάριστα νέα από την Αθήνα.
Ενδιαφέρον για Μίκρα και Χορτατζήδες
Προς το παρόν το ενδιαφέρον της κυανόλευκης οικογένειας βρίσκεται στη διπλή μάχη για εξασφάλιση της παραμονής στη Σούπερ λίγκα και της εξασφάλισης άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ θα σφυρίξουν αδιάφορα εφόσον προκύψει θετική εξέλιξη στις υποθέσεις κατασκευής γηπέδων στη Μίκρα και τους Χορτατζήδες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες εκφράστηκε ανεπίσημο ενδιαφέρον από ιταλική εταιρεία, προκειμένου να αναλάβει ως πακέτο και τα δύο έργα. Βέβαια, μέχρι το ενδιαφέρον να γίνει επίσημο και στο τραπέζι να πέσουν συγκεκριμένοι αριθμοί, η όλη συζήτηση θα είναι θεωρητική.
Τάσος Κατσαμπής: "Ολα τα καλά κάποτε τελειώνουν"
Ο Τάσος Κατσαμπής έχει ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους μετά το πέρας του φετινού πρωταθλήματος. Ο έμπειρος στόπερ του Ηρακλή μίλησε στην ιστοσελίδα "bluearena" για τον εαυτό του και την καριέρα του και η "Θ Sports" σας παρουσιάζει τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεών του:
Για τη Θεσσαλονίκη: "Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι φεύγοντας από την Αθήνα, θα έρθω στην Θεσσαλονίκη και θα εγκατασταθώ μόνιμα. Την πρώτη χρονιά όταν είχα ρεπό, έπαιρνα το αμάξι αυθημερόν και κατέβαινα. Το πρώτο εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη για μένα ήταν εφιαλτικό, αλλά σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει. Μπήκε στο πετσί μου αυτή η πόλη και τώρα γίνεται το αντίθετο. Στην Αθήνα δεν θέλω να κάτσω καθόλου".
Για την πρώτη του ομάδα, τον Ηρακλή Ηρακλείου: "Δύσκολα χρόνια εκείνα και ταυτόχρονα με τη δουλειά έπαιζα και ερασιτεχνικά σε μια ομάδα που παρεμπιπτόντως είχε και το ίδιο όνομα με τον Ηρακλή. Ηρακλής Ηρακλείου. Τα ίδια χρώματα, τα πάντα. Υπήρχε ένας πρόεδρος σε εκείνη την ομάδα που τον θεωρώ και δεύτερο πατέρα μου. Ο κ. Παγώνης, που μας δένει και κουμπαριά πλέον, ο οποίος με βοήθησε γιατί ήταν πολύ δύσκολο να φύγεις από εκείνες τις ομάδες, από εκείνες τις κατηγορίες".
Για την καριέρα του σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ: "Η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν διαφήμιση για τους περισσότερους παίκτες για να κάνουν μεταγραφές. Εγώ βρέθηκα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, που και εκεί όπως και στον Πανιώνιο, είχα την χαρά να σηκώσω κύπελλο".
Για τη μη κατάκτηση τίτλου με τον Ηρακλή: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην κέρδισα κάποιο τίτλο που ήταν ένα όνειρο για μένα, αλλά έχω περάσει πολύ καλές και δυνατές στιγμές".
Για τον αξέχαστο αγώνα με την Ξάνθη: "Γλυκόπικρη γεύση ο αγώνας τότε με την Ξάνθη, όπου και ιατρικά δεν έπρεπε να παίξω. Με δεμένο χέρι με λάμες, μπήκα μέσα στον αγώνα χωρίς προπονήσεις χωρίς τίποτα, αλλά στο τέλος θυμάμαι ότι κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά. Έχει απίστευτες χαρές και λύπες το ποδόσφαιρο και μπορείς να παραδειγματιστείς για τη ζωή σου".
Για την αποχώρησή του: "Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Έχω βγάλει μια ανακοίνωση εδώ και αρκετούς μήνες την οποία την κρατάω, περιμένω να εξαντλήσω όλα τα όρια. Αλλά φέτος τελειώνω... Όποτε μου ζητηθεί όμως βοήθεια από τον Ηρακλή, απλόχερα θα τη δώσω".
Ιταλικό ενδιαφέρον για τον Σολτάνι
Δηλώσεις του Ολλανδού μάνατζερ του Καρίμ Σολτάνι, Χαρμ Γιαν Σίλτερορντ, φιλοξενεί η ιταλική ιστοσελίδα "calciomercato", η οποία ειδικεύεται σε θέματα μεταγραφικού ενδιαφέροντος. Αφορμή για το θέμα, σύμφωνα με τους Ιταλούς, αποτελεί το ενδιαφέρον της Ουντινέζε, καθώς και το γεγονός ότι Μπολόνια, Μπάρι και Κάλιαρι έχουν στο μικροσκόπιό τους τον Γαλλοαλγερινό μεσοεπιθετικό του Ηρακλή.
"Ο πελάτης μου τα πηγαίνει καλά στην Ελλάδα και τώρα θέλει να παραμείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του στο πρωτάθλημα. Εάν ερχόταν μία πρόταση από μία κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα θα τη λάμβανε υπόψη, όπως είμαστε ανοιχτοί και σε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του από την ομάδα", δήλωσε αρχικά ο Σίλτεροντ, για να προσθέσει: "Από Ιταλία μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει μία ομάδα που έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον, αλλά από σεβασμό προς εκείνη, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το όνομα. Θα δούμε τι θα συμβεί στις επόμενες εβδομάδες".
Ο Ηρακλής έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Σολτάνι, με τις επαφές πάντως να εξαρτώνται τόσο από τα αγωνιστικά, όσο και από τα εξωαγωνιστικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Προετοιμασία: Ερωτηματικό για δύο
Σε εβδομάδα προετοιμασίας για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη μπαίνει από σήμερα ο Ηρακλής. Οι κυανόλευκοι θα χρειαστούν από μηδέν έως πέντε βαθμούς για να επιβεβαιώσουν την παραμονή τους στη Σούπερ λίγκα και η νίκη στο Παγκρήτιο μοιάζει επιτακτική ανάγκη.
Ο Γιώργος Παράσχος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντάνι, Γιάκομπ, Γκαρσία και Αραμπατζή, ενώ αμφίβολη παραμένει η παρουσία των Ελευθερόπουλου και Κατσαμπή.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον εμπρόσθιο μηριαίο, που του στέρησε και τη συμμετοχή στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησε θεραπεία στην Αθήνα. Αν πρέπει να μιλήσουμε με πιθανότητες για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Παγκρήτιου, αυτές δεν βρίσκονται στο πλευρό του. Όσο για τον Κατσαμπή, ένιωσε εκ νέου πόνους στο τραυματισμένο του γόνατο και από σήμερα θα προσπαθήσει να επανέλθει σε πλήρη ρυθμό προπονήσεων, προκειμένου να δηλώσει παρών στην κυριακάτικη αναμέτρηση.
Αντίθετα, ευχάριστα φαίνονται να είναι τα νέα για Παπαστεριανό και Λίμα, οι οποίοι, πλην απροόπτου, θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.