«Ναι» στη διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

«Ναι» στη διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων στη ΘεσσαλονίκηΣύμφωνοι με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις και χωρίς να τίθεται θέμα ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή, δήλωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια στόματος του προέδρου του, Κώστα Χαντζαρίδη....

στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων φορέων της πόλης, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός των επόμενων ημερών στο ΕΒΕΘ, έτσι ώστε να συζητηθούν αυτές στην επόμενη γενική συνέλευση (12 Μαΐου) του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μαρκετινγκ Θεσσαλονίκης, που θα «τρέξει» και το Project που θα συμφωνηθεί από όλους.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργία της αγοράς, στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών από τους γειτονικούς νομούς, Χαλκιδική και Πιερία, οι οποίοι θα μπορούν αυθημερόν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για να κάνουν και τις αγορές τους. Για αυτόν άλλωστε το λόγο προτάθηκε να γίνουν προσπάθειες για το χαρακτηρισμό του κέντρου της πόλης ως τουριστικής περιοχής, ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τους τουριστικούς πράκτορες ακόμη και μέσω της επιδότησης των εκδρομών, που θα έχουν προορισμό τη Θεσσαλονίκη.