Συλλήψεις δύο ατόμων για υπόθεση εκβίασης

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο 27χρονοι ομογενείς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Απόπειρα Εκβίασης» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Για την ίδια υπόθεση, δικογραφία με την κατηγορία της «Απόπειρας Εκβίασης» σχηματίστηκε επίσης και σε βάρος των δύο εντολέων, ενός 30χρονου αλλοδαπού και ενός 47χρονου ημεδαπού, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών.

Προηγήθηκε καταγγελία 49χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία οι 27χρονοι «εντολοδόχοι», υπό την καθοδήγηση των δύο κρατουμένων, μεταχειριζόμενοι απειλές, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή προς τον 47χρονο «εντολέα».

Μεσημεριανές ώρες της 04-05-2011, στο κέντρο της πόλης, προσυμφωνήθηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίσθηκαν οι δύο ομογενείς, οι οποίοι παρέλαβαν από τον 49χρονο εκβιασθέντα το ποσό των 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οπότε και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο για τις μετακινήσεις τους,
-24 φυσίγγια,
-Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (στιλέτο),
-Μέρος λαβής πιστολιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.