Έξω απ' το κέντρο τα Ι.Χ.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ σε πολλά κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης πριν από τη λήξη της θητείας του προανήγγειλε ο Γ. Μπουτάρης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος της πόλης που όπως φαίνεται θα μείνει στην Ιστορία ως "Μπουτάρης ο Πεζοδρομολάτρης" ή "Μπουτάρης ο Αυτοκινητομάχος" δήλωσε..:


"Αν κάνουν παράπονα, ας πάρουν το λεωφορείο οι οδηγοί. Λίγα λίγα μικρά πράγματα να τα δεχτεί ο κόσμος είπε αναφέροντας ως παράδειγμα την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Μητροπόλεως, και τον ποδηλατόδρομο σε μια λωρίδα οχημάτων στην άσφαλτο και όχι στην Παλιά Παραλία".

Επίσης όπως είπε το πάρκινγκ στην Πλ.Ελευθερίας θα γίνει πάρκο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή της Τουρκίας στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 2012 και τόνισε:
"Στόχος μας, είπε, είναι να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο".

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφασή του να ορίσει τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη αναπληρωτή πρόεδρο της «Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Α.Ε.», δηλαδή επικεφαλής της ομάδας που θα οργανώσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, απόφασή αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της "Πρωτοβουλίας".

Ο Γ. Μπουτάρης εμμένει στην απόφασή του και στηρίζει τον Σταύρο Ανδρεάδη, λέγοντας ότι
"Σ' αυτή την επιλογή είχα και τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Γκιουλέκα, αυτή θα είναι η ομάδα που θα βγάλει τη δουλειά για το 2012".