Ο Πέτρος Φιλιππίδης με την "Ειρήνη" έρχονται Θεσσαλονίκη

Μετά την Επίδαυρο, η "Θεατρική Διαδρομή" παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη αύριο, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών.


Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Τρυγαίου. Ο Τρυγαίος είναι ένας αμπελουργός, που, απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να αναζητήσει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ξεκινά για τον Ολυμπο, πετώντας πάνω σ' ένα τεράστιο σκαθάρι, για να ζητήσει τη βοήθεια των δώδεκα θεών. Εκεί προσπαθεί να πείσει το θεό Ερμή, τάζοντάς του δώρα, να τον βοηθήσει να ελευθερώσουν μαζί την Ειρήνη, γιατί η γη και οι άνθρωποι καταστρέφονται από τον πόλεμο.

Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Κόπτης, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Μίνως Μάτσας, τη χορογραφία η Ελπίδα Νίνου.

Στο θίασο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Δεγαΐτης.