Αποκλεισμένη από τα ταξί η Θεσσαλονίκη

(ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Στον αποκλεισμό των κυρίων οδικών αξόνων από και προς τη Θεσσαλονίκη προχωρούν οι ιδιοκτήτες των ταξί της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να αποσύρει το νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.

Λόγω του αποκλεισμού στην Καρδία, μεγάλος αριθμός οχημάτων συνωστίζεται στην έξοδο προς Νέα Μουδανιά, ενώ ανάλογος αριθμός οχημάτων συνωστίζεται στην είσοδο από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη. Η ταλαιπωρία των οδηγών υφίσταται και στη Λαχαναγορά, στη νοτιοδυτική είσοδο της πόλης, ενώ λόγω του αποκλεισμού στο Δερβένι, έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα με ελληνικές πινακίδες αλλά και πινακίδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών με επιβάτες που κάνουν διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.

Ταξί ακόμα έχουν κατακλύσει τις οδούς στα διόδια Νέων Μαλγάρων (όπου και η ΠΑΘΕ), στο ΤΙΤΑΝ (η είσοδος από Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα) και τη Χαλάστρα (η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας).

Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00 και πρόκειται για συμβολική διαμαρτυράς. Με τη λήξη του αποκλεισμού θα κινηθούν με τα οχήματά τους στο σωματείο για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις μας.

12:33
Συμμετέχουν χίλια πεντακόσια ταξί από τη Θεσσαλονίκη και όλα της Χαλκιδικής (περίπου εκατόν πενήντα) δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου ΕΡΜΗΣ Δημήτρης Καρατάκης.

13:19 
Συγκέντρωμένα ταξί βρίσκονται και στο τελωνείο των Ευζώνων από αυτοκινητιστές του Κιλκίς, αλλά και στα Τέμπη από Θεσσαλούς οδηγούς.

15:50
Σεβόμενη  το δικαίωμα του καθενός να διεκδικεί  τα αιτήματά του, η Ένωση Ξενοδόχων  Θεσσαλονίκης καλεί τους απεργούς των ταξί να επιλέξουν άλλους τρόπους για να διαμαρτυρηθούν και να σταματήσουν να εμποδίζουν την κυκλοφορία και την πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ακόμη ένα καίριο πλήγμα στην τουριστική εικόνα της χώρας και της τοπικής οικονομίας που δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.

Ο αποκλεισμός θα συνεχιζόταν ως τις 13:00 μετά ως τις 15:00 όμως ακόμα καλά κρατεί..