Νέα μαθήματα στο Λύκειο για το 2012 -2013

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τη νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο, αφού αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με «τα Νέα» οι περίπου 90.000 φετινοί μαθητές της Γ' Γυμνασίου που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά (2012/13) στην Α' τάξη του Γενικού Λυκείου θα παρακολουθήσουν μαθήματα Γενικής Παιδείας...
συνολικής διάρκειας τριάντα τριών ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και ερευνητική εργασία.

Δύο κατηγορίες μαθημάτων

Σε ό,τι αφορά τα μαθήματα της Β' τάξης Γενικού Λυκείου θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτά της Γενικής Παιδείας, αλλά και τα μαθήματα Κατευθύνσεων. Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας θα διδάσκονται συνολικά είκοσι πέντε ώρες εβδομαδιαίως.

Όλοι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα συνολικής διάρκειας επτά ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη Θετική και και σε οκτώ για την Τεχνολογική Κατεύθυνση

Μαθήματα επιλογής: κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας δύο ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Το νέο σύστημα πρόσβασης

Οι 90.000 μαθητές που φοιτούν τώρα στη Γ' Γυμνασίου και θα πάνε την προσεχή σχολική χρονιά (2012/13) στην Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα -έξι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα συν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για όσους ενδιαφέρονται για τις Οικονομικές Σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου-.

Για τους 80.000 μαθητές που φοιτούν τώρα στην Α' Λυκείου και θα πάνε την προσεχή σχολική χρονιά στη Β' Λυκείου θα έχουν στο πρόγραμμά τους την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δεν διδάχθηκαν στην Α' Λυκείου καθώς και το μάθημα επιλογής Πολιτική και Δίκαιο. Οσον αφορά στις εξετάσεις πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανελλαδικές) αυτές για τα παιδιά της Α' Λυκείου θα πραγματοποιούνται όπως σήμερα.
Πηγή: iefimerida.gr