Χορευτικά δρώμενα σήμερα σε όλη την πόλη

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, με χορευτικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη....
Τα συγκεκριμένα χορευτικά δρώμενα συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- 2014».

Στις 12 το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό, μια κεφάτη παρέα νέων, η ομάδα χορού «B+6», θα παρασύρει τους περαστικούς με σκοπό να τους μεταδώσει τη χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεσή της.

Η δράση της ομάδας θα μεταφερθεί στις 13.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, με την Ομάδα Χορού «Χορευτές του Βορρά» (φωτογραφία) να ακολουθεί στις 14.00.

Στην Πλατεία Ναβαρίνου, στις 15.00, η ομάδα «TrickorTreat» θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το έργο της ομάδας σύγχρονου χορού με τίτλο «Lemon Blossom».

Στον ίδιο χώρο ακολουθεί στις 15.30 το Θεσσαλικό Μπαλέτο και στις 15.45 η Ομάδα Χορού «Facia».

Στις 19.00 η ομάδα χορού «Δρώσα Μάζα» ξεκινά μέσα από διαδρομές στην πόλη, για να καταλήξει πριν από τις 20.00 στον Λευκό Πύργο.

Αμέσως μετά η ομάδα «Εσαεί εν Ροή» και το «Θέατρο Σιγής» καλούν το κοινό σε μια διαδρομή από το Λιμάνι έως τον Λευκό Πύργο με αποσπάσματα και ασκήσεις από το χοροθεατρικό έργο «Υποτροπές».

Οι Δράσεις ολοκληρώνονται με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση και Χορός» που θα γίνει στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, 30 Απριλίου.