Φωνή λαού για τον Ηρακλή

Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση των φιλάθλων του Ηρακλή χθες το απόγευμα.
Στόχος τής δεύτερης κατά σειρά κινητοποίησης των κυανόλευκων ήταν να...
δοθεί ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι θεωρούν ότι μπορούν να καθορίζουν τις τύχες της ΠΑΕ και θέλουν να την υποβιβάσουν στη Football League.
Η πορεία διαμαρτυρίας επρόκειτο να αρχίσει στις 20.00, αλλά δυστυχώς προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, που μετέτρεψαν την περιοχή της Καμάρας σε θέατρο οδομαχιών. Όταν φίλαθλοι του Ηρακλή άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Καμάρα, δέχθηκαν επίθεση από αντίπαλους οπαδούς και λίγο αργότερα έγινε το αντίστροφο, όταν κατά εκατοντάδες έφτασαν στην Καμάρα και άλλοι κυανόλευκοι φίλαθλοι. Οι μεταξύ τους συμπλοκές προκάλεσαν την παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, που με ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης διέλυσαν τους συμπλεκόμενους. Έγιναν προσαγωγές υπόπτων, προκλήθηκαν φθορές από ρίψη αντικειμένων σε οχήματα, ενώ δεκάδες κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά. Μετά από όλα αυτά άρχισε η πορεία στις κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα, στα οποία κυριάρχησε το «Η πόλη θα καεί, τον Ηρακλή αν ρίξετε στη Β’ εθνική», χιλιάδες κυανόλευκοι απαίτησαν το αυτονόητο, την παρουσία της ομάδας στη Superleague. Η πορεία κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο. Το δυσάρεστο ήταν πως άφηνε πίσω της φλεγόμενους κάδους και καταστραμμένες στάσεις λεωφορείων.
Μετά από μια στάση στο Λευκό Πύργο, η πορεία κατευθύνθηκε μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή, την οδό Παύλου Μελά και από εκεί, ορισμένοι προσπάθησαν να ανέβουν την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Αυτή η κίνηση εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων κι αυτό έφερε νέο κύμα ρίψης αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κύριος όγκος των φιλάθλων κινήθηκε πρός την πλατεία Αγίας Σοφίας και την Εγνατία οδό.


Κατέθεσε έφεση, περιμένει ημερομηνία
Στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ κατατέθηκε χθες το πρωί η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης. Ο φάκελος προορίζεται για τη δευτεροβάθμια επιτροπή, από την οποία ο Ηρακλής περιμένει ενημέρωση για το πότε θα εξεταστεί η υπόθεση, ώστε οι νομικοί του εκπρόσωποι και η διοίκησή του να είναι παρόντες. Οι ενδείξεις αναφέρουν πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Επίσης, μαζί με την έφεση κατατέθηκε και η μελέτη βιωσιμότητας της ΠΑΕ (η οποία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί πολύ νωρίτερα).


«Δεν θα διαλύσουν τον Ηρακλή»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και από πέρυσι γνωρίζει και τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η μαζική αντίδραση. Ο Κωνσταντίνος Γωγάκος είναι παρών και φέτος. «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη μετά από όσα έγιναν πέρυσι, αλλά τελικά φαίνεται πως οι αντίπαλοί μας είναι διαφορετικοί. Διάβασα το σκεπτικό της απόφασης, έχουμε τα επιχειρήματά μας, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Θεωρώ πως θα δικαιωθούμε και αυτή τη φορά», είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Σχετικά με τη χθεσινή πορεία και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν ο Κωνσταντίνος Γωγάκος τόνισε: «Δεν αντιδρούμε σε προκλήσεις, έχουμε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης μαζί μας, θέλουμε απλά να περάσουμε το μήνυμά μας. Είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι απέναντι σε όσους στοχοποιούν τον Ηρακλή. Δεν πρόκειται να τον διαλύσουν».


Παλικαρίσια άρνηση του Κατσαμπή
Τι κι αν έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει το ποδόσφαιρο; Ο αρχηγός του Ηρακλή Τάσος Κατσαμπής παραμένει αρχηγός και το αποδεικνύει. Όταν κλήθηκε από το συνδρομητικό κανάλι ως μέλος της επιτροπής ανάδειξης των καλύτερων της σεζόν, απάντησε: «Την ώρα που κάποιοι παίζουν με το μέλλον του συλλόγου που είμαι μέλος δεν μπορώ να μετάσχω σε τέτοιες διαδικασίες». Είναι αρχηγός και το δείχνει.

Ακολουθούμε τον νόμο
Ο Ηρακλής δεν έχει δρομολογήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν του δόθηκε άδεια. Τώρα ο Γιάννης Τάκης (φωτογραφία) καλείται να δικαιολογήσει αυτή του την απόφαση. «Αξιολογούμε ότι το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ πηγαίνει σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία». Ουσιαστικά ισχυρίζεται πως ως διοικούσα επιτροπή διορισμένη από πρωτοδικείο δεν υποχρεούται από τον νόμο σε κάτι τέτοιο.


Ψήφισμα του Γ.Σ. Ηρακλής
Σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς στάλθηκε το ψήφισμα που εξέδωσε χθες ο ΓΣ Ηρακλής. «Η ιστορία του συλλόγου, το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία και η ορθή κρίση απαιτούν την άμεση παρέμβασή σας για να σταματήσει η στοχοποίηση του Ηρακλή», αναφέρει το ψήφισμα. Έτσι, όλος ο κόσμος ξέρει ότι για τους πολιτικούς δεν υπάρχουν δικαιολογίες.