Απεργούν ξανά οι εργαζόμενοι του μετρό

Απεργούν από χτες οι εργαζόμενοι του μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για 230 άτομα, τα οποία εργάζονται στο τεχνικό τμήμα του έργου. Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίοι πληρώνονται από άλλο κονδύλι,

εργάζονται κανονικά, αφού δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός του, Χάρης Κυπριανίδης, έχει κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. «Διακόσιες τριάντα οικογένειες έχουν να πάρουν χρήματα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Κανονικά, τις επόμενες μέρες θα έπρεπε να πληρωθούν για τον Απρίλιο και εμείς διεκδικούμε να καταβληθούν τα χρήματα του Φεβρουαρίου», αναφέρει ο κ. Κυπριανίδης.

Οι 230 που παραμένουν απλήρωτοι εργάζονται στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη διασταύρωση προς Σταυρούπολη και τη Δημοκρατίας, το Πανεπιστήμιο, τον Ευκλείδη και τη Φλέμινγκ. Ορισμένοι, τέλος, εργάζονται στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, που βρίσκονται στο Καλοχώρι.

Αν δεν τους καταβληθούν τα χρήματα ως την Πέμπτη, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στο εργοτάξιο του μετρό, στην Αγίας Σοφίας και παράλληλα να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Στις κινητοποιήσεις μετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Η «Αττικό Μετρό ΑΕ», πάντως, κατέβαλε εγκαίρως τις πιστοποιήσεις στην κατασκευάστρια κοινοπραξία. «Ενώ οι εργαζόμενοι επρόκειτο να πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε εργαζόμενους άλλων έργων, σε άλλα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι από την ΑΕΓΕΚ, την επικεφαλής της κοινοπραξίας, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με μας», καταλήγει ο κ. Κυπριανίδης.
Πηγή:agelioforos.gr