Η κλήρωση των Play-Οff και οι πρώτες εντυπώσεις απο πλευράς ΠΑΟΚ

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των φετεινών play-off της Superleague. Το ενδιαφέρον ήταν φυσικά στραμένο στην μοναδική ομάδα της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στην κλήρωση, τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε στο άρθρο, για την κλήρωση, τις πρώτες δηλώσεις προπονητή και τεχνικού διευθυντή της ομάδας αλλά και το παρασκήνιο της πρώτης αγωνηστικής!

Τα ζευγάρια ανά αγωνηστική που έδειξε η κλήρωση ήταν...



1η αγωνιστική (Κυριακή 08/05, ώρες 19:30 και 21:45)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου

2η αγωνιστική (Τετάρτη 11/05, ώρες 18:15 και 20:30)
Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

3η αγωνιστική (Κυριακή 15/05, ώρες 18:15 και 20:30)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική (Τετάρτη 18/05, ώρες 17:15 και 19:30)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

5η αγωνιστική (Κυριακή 22/05, ώρες 18:15 και 20:30)
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική (Τετάρτη 25/05, ώρες 18:15 και 20:30)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου
*Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιο ματς αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη ώρα κάθε αγωνιστικής. Η τελική ανακοίνωση αναμένεται, μετά τις οριστικές επαφές που θα γίνουν μεταξύ της NOVA και της Λίγκας.

Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι ομάδες:
ΠΑΟ    3
ΑΕΚ    1
ΠΑΟΚ   0
Ολυμπιακός Β.   0


Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος, στην τοποθέτηση του στο συνδρομητικό κανάλι μετά το τέλος της κλήρωσης, δεν έκρυψε την αισιοδοξία για την ομάδα του, αλλά και την εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του:
"Όπως είπα και πριν σημασία δεν έχει η σειρά των αγώνων, αλλά το πόσο έτοιμη θα είναι η κάθε ομάδα. Είναι σημαντικό για εμάς ότι στην πρώτη αγωνιστική θα παίξουμε στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει απουσίες, αλλά εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, έχουμε δουλέψει και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά".

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ με νίκη έρχεται ουσιαστικά στην ίδια αφετηρία με τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Με τη νίκη μπορούμε να τον φτάσουμε τον Παναθηναϊκό. Εχουμε αποδείξει ότι δύσκολα δεχόμαστε γκολ και είμαι σίγουρος ότι στα πλέι οφ θα σκοράρουμε κιόλας…".

Οσο για τον στόχο, "Εμείς θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση που οδηγεί στο ChampionsLeague. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα και την προσωπικότητα οι παίκτες μου. Θέλουμε και μπορούμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα στα πλέι οφ".

 
Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παντελής Κωνσταντινίδης, μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου λίγο πριν την απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής:
Για τη σημερινή κλήρωση δήλωσε: "Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις . Όταν κερδίζεις τα παιχνίδια, όλα είναι εύκολα. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγώνων, αυτό που μετράει κυρίως είναι η προσωπικότητα της ομάδας. Στα τρία χρόνια εμείς δείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε. Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι ξέρουμε τον πρώτο αντίπαλο και γι' αυτόν προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Για εμένα δεν παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων".

Για τον αν είναι μονόδρομος η νίκη στο πρώτο παιχνίδι: "Δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Όλοι μας ξέρουμε ότι σε ένα μίνι πρωτάθλημα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Πρέπει να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και γι' αυτό θα παλέψουμε σε αυτά τα παιχνίδια".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: "Η ξεκούραση θα μας βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι η εικόνα μας θα είναι 100% διαφορετική στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα το μηδέν στην άμυνα κερδίζει. Η άμυνα είναι το μυστικό. Όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο σφικτή, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει".

Για τα παράπονα του Φερέϊρα, σχετικά με τα play off: "Δεν υπάρχει λόγος να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζουμε τους κανονισμούς και τι ισχύει και με αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε".



Χωρίς Καντέ, Μπουμσόνγκ, Λέτο στην πρεμιέρα ο ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός που κληρώθηκε ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ στην Τούμπα, έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στο αριστερό άκρο.

Οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεντρίκ Καντέ είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την αγωνιστική της τιμωρίας τους την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, δηλαδή εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ακόμη, ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι τραυματίας και όπως έγινε γνωστό σήμερα θα χάσει και το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Επίσης, για την πρεμιέρα των πλέι οφ δεν υπολογίζεται και ο Νίκος Σπυρόπουλος, που είναι και αυτός τραυματίας.

Τα προβλήματα όμως για την ομάδα της Αθήνας δε σταματούν εκεί, αφού σήμερα παρουσιάστηκε πρόβλημα και με τον Σισέ, όπου ένοιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι και αποχώρησε απο την προπόνηση της ομάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις όμως, δεν είναι κάτι ανησυχητικό.