Βρέθηκαν 292 κιλά κοκαΐνης απο το Περού στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν 300 κιλά κοκαΐνης (!) εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Αττικής και κατασχέθηκαν στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας.


Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, γνωστοί στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών οι περισσότεροι. Ένας Έλληνας με επιχείρηση πώλησης/ενοικίασης σκαφών αναψυχής, ένα ζευγάρι Αργεντίνοι, δύο Αλβανοί και τέσσερα ακόμη άτομα.Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα δυο μηνών και την αξιοποίηση πληροφοριών ανακάλυψαν τα ναρκωτικά μέσα σε κοντέινερ από το Περού, το οποίο μετέφερε ξυλεία δαπέδου.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να είχαν αποφασίσει να εκτελωνίσουν το φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έψαχναν τον τρόπο να το κάνουν. Τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν κάποιοι με τα απαιτούμενα έγγραφα για την εκτελώνιση του, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι δράστες σκόπευαν να παραλάβουν το φορτίο προωθήσουν στην Βουλγαρία, αλλά και να το διακινήσουν στην Ελλάδα πριν περάσουν στη γείτονα χώρα.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι αρχές πιθανολογούν με τον ίδιο τρόπο να έχουν μεταφερθεί και στο παρελθόν ναρκωτικά από την Νότια Αμερική στη χώρα μας.