Καλπάζει η παράνομη πορνεία στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης να είχε πει ότι προτίθεται να κάνει γειτονιά για κόκκινα φανάρια στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο προς το παρόν αυτό που έχει πάρει διαστάσεις είναι η έξαρση της παράνομης πορνείας στην πόλη, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.


Το ζήτημα έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, όπου μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής από το Βαρδάρη μέχρι τα ΚΤΕΛ, σε σχετική ερώτηση που πραγματοποίησε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Οι συνθήκες που επικρατούν πλέον στην περιοχή είναι τριτοκοσμικές, απειλώντας τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την ασφάλεια των κατοίκων που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης, αλλά και εκβιασμού από τα συγκεκριμένα κυκλώματα», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα ο κ. Καλαφάτης ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να εκπονήσουν σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, τόσο με τον έλεγχο της κινητικότητας από τις ανατολικές χώρες, όσο και με τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών.
Πηγή:spnews.gr