Γυαλιά ηλίου: Τι – Πως - Ποια σας πάνε

Ένας σημαντικός οδηγός επιλογής σωστών γυαλιών ηλίου αποκλειστικά για εσάς που θα κάνει τους γύρω σας να σας ζητάνε αυτόγραφα!


Μπήκαμε επιτέλους στην εποχή της υπερβολής, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Υστερική άσκηση στα γυμναστήρια, λιποθυμίες από εξαντλητικές δίαιτες, διατροφικά μενού που περιλαμβάνουν μόνο τρία χαπάκια σπιρουλίνα την ημέρα -αν και σας προειδοποιώ το δέρμα μυρίζει απαίσια μετά όταν ιδρώνει-, κάνουλες που αγκομαχούν ρουφώντας κιλά λίπος από κάθε πιθανό σημείο του γυναικείου σώματος στα χειρουργεία και μερικούς χωρισμούς πολύχρονων σχέσεων, για καλοκαιρινές περιπέτειες με παλιμπαιδίζουσες τάσεις μεσήλικων κυριών, οι οποίες μετέφραζαν στο μυαλό τους την ευγένεια του pizza delivery boy ως φλερτ και άνοιξαν τα πανιά τους ως νέες Joan Collins προς απόκτηση ή πρόσληψη καλογυμνασμένων boy toys.

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το τεράστιο δίλημμα για την μεγάλη απόφαση κάθε καλοκαιριού: τι γυαλιά ηλίου θα αγοράσετε, τι σας πάει και πόσο θα «ξηλωθείτε» για να σαρώνετε στο πέρασμα σας;

Τα γυαλιά ηλίου εδώ και κάποια χρόνια, είναι πλέον συνώνυμα του status, των πάλαι ποτέ, it bags.

Άλλες φορές χειροποίητα -Mykita, Urban Spectacles-, άλλες συλλεκτικά -Jeremy Scott, Alexander Wang, Bernhald Willhelm-, άλλες με σκελετούς κατασκευασμένους από χρυσό 24 καρατίων -Tom Ford, Victoria Beckam- και άλλες σωστά έργα τέχνης- Bernhald Willhelm, Prada.

Δεν χρειάζεται να έχετε αναλογίες μοντέλου, ούτε να κοπανιέστε στα γυμναστήρια για να τα φορέσετε. Μέσα, όμως, από μία τεράστια πληθώρα σχεδίων και επιλογών τι να πρωτοδιαλέξετε;

Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να έχετε καλά στο μυαλό σας είναι πως τα γυαλιά είναι ένα αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν ένα πρόσωπο να «λάμπει», αλλά και να έχει στυλ καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και ας φοράει το πιο απλά και συνηθισμένα ρούχα. Ιδανικά, η σωστή Νο1 επιλογή, είναι να γνωρίζετε καλά ποιο είναι το στυλ σας, σε τι χώρους κινήστε και πως θα τα συνδυάσετε.

Γιατί αν τα ρούχα, η τσάντα και τα παπούτσια σας, κάνουν όλα μαζί όσο ένα μόνο ζευγάρι γυαλιά που επιλέξατε, βάζουν σε υποψίες φίλους και γνωστούς για το αν τελικά είναι όντως δικά σας ή πολύ απλά τα κλέψατε. Αντιθέτως αν τα ρούχα σας δεν είναι και πρώτης σειράς, μπορείτε με τα ίδια χρήματα να διαλέξετε δύο στην τιμή του ενός που σημαίνει: ένα πιο every day μαύρο ή καφέ ανάλογα τα χρώματα των ρούχων που φοράτε και ένα τελείως off, τίγκα στο χρώμα και τετραγωνισμένο για να είστε πάντα hip όπου κι αν βρεθείτε.


Φέτος τα τετραγωνισμένα πολύ χρωματιστά γυαλιά ηλίου είναι ότι πρέπει για κορίτσια από 18-25 ετών με casual style.

Ένα μέγα λάθος που παρατηρώ χρόνια τώρα, είναι τα μεγάλα γυαλιά, που αντιθέτως με τον μύθο δεν πάνε σε όλες τις γυναίκες. Ξέρω το απωθημένο να γίνεται όλες Jackie O και να παντρευτείτε τον κούκλο πρόεδρο, αλλά δυστυχώς οι προμήθειες σε προέδρους όλο και λιγοστεύουν. Τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά πάνε σε τετραγωνισμένα πρόσωπα ή και λίγο τριγωνικά. Αντιθέτως, οι γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα ή και λίγο πιο αφρατούλες, πρέπει να φοράνε τετράγωνα όπως και οι κανονικές ή αδύνατες στο πρόσωπο γυναίκες.

Οι μελαχρινές να προτιμάτε χρώματα όπως το μαύρο και το καφέ σε φακούς και ταρταρούγα, ασημί και αποχρώσεις ροζ χρυσού στο σκελετό. Επίσης στα χρώματα να αποφεύγετε τα σκούρα -μπλε, πράσινο, κόκκινο, μωβ-, που αντιθέτως πάνε περισσότερο στις καστανές και ξανθές. Μικρές φλασιές χρώματος στο σκελετό είναι ευπρόσδεκτες, αλλά μην σας ξεφύγει πολύ στον ολόχρυσο περίτεχνο σκελετό και θυμίζετε σύζυγο άραβα μεγιστάνα με πέντε κουτσούβελα και μπούρκα.

Επίσης κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Επειδή πολλές γυναίκες έχουν γεννηθεί με μικρή γαλλική μύτη ή την έχουν «ανακατασκευάσει» πολλές φορές όχι με τα σωστά επιθυμητά αποτελέσματα μην διαλέγετε χοντρά κοκάλινα γυαλιά γιατί μοιάζετε με κουνάβι που έχει αχρωματοψία. Μεταλλικοί λεπτοκαμωμένοι σκελετοί με ντεγκραντέ χρώματος φακούς θα σας απογειώσουν και θα μοιάζετε με μοιραία γυναίκα των 70s.



 Αν σας αρέσει η εκκεντρικότητα να την τολμήσετε, μόνο γιατί σας εκφράζει και όχι γιατί θέλετε να κάνετε την μοντέρνα και να εντυπωσιάσετε με άσφαιρα. Τα γελοία σχέδια -γιατί υπάρχουν και αυτά- μπορεί να σας κάνουν είδωλο αρκεί να ξέρετε πως θα τα βάλετε και με τι θα τα συνδυάσετε. Επίσης να μην ψωνίζετε μόνο ό,τι είναι της μόδας, αλλά ό,τι εσάς σας πάει. Η μόδα δεν είναι για όλες τις γυναίκες και δεν έχει αναγκαστικά να κάνει με κιλά και ηλικία.

Το προσωπικό στυλ είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Σε μία περίοδο που οι τσέπες όλων έχουν ένα τεράστιο απαγορευτικό, οι αγορές πρέπει να συνεχίζονται αλλά με ρούχα και αξεσουάρ που θα σας «χτίσουν» μία υπέροχη γκαρνταρόμπα και κομμάτι-κομμάτι, γυαλί-γυαλί θα σας απογειώσουν στην στρατόσφαιρα του σύγχρονου στυλ.

Καλές επιλογές-αγορές! Να έχετε ένα στυλάτο και σέξι καλοκαίρι all of you ladies.
Πηγή: queen.gr