Αυλαία στα play off, δέυτερος ο ΠΑΟΚ παρά τη νίκη


Η τελευταία αγωνιστική των play off τελείωσε σήμερα και βρήκε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με μια γλυκόπικρη γεύση. Παρ' όλο το εκκωφαντικό 5-1 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού Βόλου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε χαμογέλασε με το εισιτήριο του Champions League αφού η ΑΕΚ έχασε 0-2 από τον Παναθηναικό, κάνοντας αγγαρεία...
Δείτε τά γκολ και διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνηστών και όλο το παρασκήνιο των αγώνων. Φωτογραφίες & Video


Πριν τον αγώνα στην Τούμπα όλα ήταν ωραία για τους Θεσσαλονικείς που βράβευσαν τον Βιειρίνια με το βραβείο του MVP της χρονιάς, σύμφωνα με ψηφοφορία των φίλων της ομάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Βιειρίνια μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι θα άλλαζε το βραβείο ευχαρίστως για έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ, συγκεκριμένα είπε:

"Σημαίνει πολλά. Όπως έχω δηλώσει, θα άλλαζα τους προσωπικούς μου τίτλους με έναν τίτλο για την ομάδα. Εμείς δουλέψαμε πολύ αλλά δεν πήραμε το κύπελλο ούτε την πρωτιά στα πλέι οφ και η χρονιά επομένως μας αφήνει μια πικρή γεύση".
"Σίγουρα είναι ευχάριστο ότι πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για μένα, γιατί αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που κάνω εκτιμάται. Αλλά τόσο εγώ όσο και ο μάνατζερ μου δεν έχω πρόταση και επομένως στην πρώτη προπόνηση της ομάδας θα είμαι εδώ". 

Οι δύο αγώνες


Οι δύο αγώνες ξεκίνησαν στις 20:30 και ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να σκοράρει στο 12ο δευτερόλεπτο με τον Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα του Lino.


Στο 12ο λεπτό ήταν η σειρά να οπλίσει ο Αντρέ Βιεϊρίνια, όπου πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έκανε λίγα βήματα κι από 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα με μία βολίδα στο "Γ" του Γιακούποβιτς  σημειώνοντας το 2-0.

Παράλληλα ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έμενε στο 0-0 με ένα σχετικά μοιρασμένο ματς για τις 2 ομάδες.


Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει καθολική υπεροχή στον αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει μέχρι το 38'. Τότε ο Σνάουτσνερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και αφού άδειασε τον Άλβαρεζ, έκοψε στο ύψος της περιοχής, κι ο Αρίας με ένα αριστερό κεραυνό την έστειλε στο "Γ" του Γιακούποβιτς γράφοντας το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.


Τα δύο ημίχρονα τελείωσαν με τον ΠΑΟΚ να έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη και τον αγώνα της Αθήνας να παραμένει στο 0-0.
Στο ημίχρονο βραβεύτηκε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ που πήρε για 5η  φορά τα τελευταία 6 χρόνια το πρωτάθλημα! Οι πρωταθλήτριες γιόρτασαν μαζί με τον κόσμο την κατάκτηση του τροπαίου  και γνώρισαν την αποθέωση.



Τα δεύτερα ημίχρονα ξεκίνησαν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατέβασε στροφές, και γρήγορα έφτασε σε 4ο τέρμα! Στο 51' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημειώνει 2ο τέρμα, αφού πήρε την πάσα του Φωτάκη, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς (4-0)

ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΓΚΟΛ ο Παναθηναϊός στο 58 με τον Σισέ μετά από αδύναμη συρτή σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ο Ντρπιτς είχε λάθος φορά, ο Ματέος επιχείρησε να διώξει τη μπάλα που κόλλησε στο πόδι του Γαλλού, ο οποίος νίκησε τον Σάχα. 1-0 ο Παναθηναϊκός και περνά πρώτος...


Ενώ η τούμπα είχε παγώσει μετά τα νέα της Αθήνας, και 2 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο 67' γκόλ από τον Μουσλίμοβιτς!
Από πάσα του Λίνο, ο Βόσνιος μπήκε στην περιοχή και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πλάσαρε τον Γιακούποβιτς σημειώνοντας το 5-0. Αμέσως βγάζει τη φανέλα του, φεύγει προς τη Θύρα 4 και γνωρίζει την αποθέωση. Φοβερές στιγμές στην Τούμπα.


Και στο ίδιο λεπτό τελειώνει και στο ΟΑΚΑ το πανηγύρι, όπως ήταν αναμενόμενο. Φάουλ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Σισέ, 0-2 για τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό 5-1 σημειώθηκε στο 82' με εύστοχο πέναλτι του Μαρτίν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιάχος είδε ανατροπή του Σολάκη από τον Σαβίνι και παράλληλα απέβαλλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ με δεύτερη κίτρινη κάρτα
Τραβηγμένη απόφαση αλλά δεν πλέον είχε σημασία.


Οι δύο αγώνες έτσι τελείωσαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθέωσαν την αγαπημένη τους ομάδα και ιδιαίτερα τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αφού τον είδαν για τελευταία φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα.


Οι φάσεις του αγώνα



Οι δηλώσεις

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: "Στην καρδιά μου ο ΠΑΟΚ"

"Είναι κάτι απίστευτο το γεγονός ότι έπαιξα στον ΠΑΟΚ τρία χρόνια. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι που θύμισε ταινία. Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα. Μαζί κάναμε σημαντικά βήματα στην ιστορία.
Είμαι τυχερός που ένιωσα μια τέτοια στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς. Μου έδωσαν περισσότερα απ' όσα τους έδωσα. Δεν είναι εύκολο να μιλάω αυτή τη στιγμή. Όπου και να πάω θα είναι στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Είναι μέρος της ζωής μου".
Για το μήνυμα στην μπλούζα του με το οποίο εξέφραζε την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ: "Έγραψα αυτό που αισθανόμουν. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιο όνομα. ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ευχαριστώ. Ευχαριστώ τον κόσμο, θα είναι στην καρδιά και στο μυαλό μου. Μου χάρισαν τρία απίστευτα χρόνια εδώ. Είναι δύσκολο για εμάς να αποχωρήσω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι φεύγω αλλά θέλω να το καταλάβατε ότι δύσκολα βγαίνουν τα λόγια από μέσα μου".
Για το τι κρατά πιο έντονα: "Πολλά πράγματα. Ίσως το γκολ στην Πόλη. Αλλά όλα τα κρατώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μέρος της ζωής μου και όλα θα με συντροφεύουν στην ζωή μου".
Για το γιατί φεύγει: "Είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε τώρα. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Εγώ θα ήθελα να ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου".
"Όχι δεν έχω αποφασίσει…"
Για το αν στο κινητό του θα συνεχίσει να έχει τον ύμνο του ΠΑΟΚ: "Πάντα…"
Για το αν θα βρει  άλλο κόσμο να τον αγαπήσει τόσο, όσο ο κόσμος του ΠΑΟΚ: "Ποτέ μη λες ποτέ αλλά δεν το πιστεύω…"

Σαλπιγγίδης: "Δεν με επηρέασε τίποτε"

"Δεν με επηρέασε τίποτα". δήλωσε για ένα πανό που είχε αναρτηθεί στην αρχή του αγώνα και έγραφε να πάει να παίξει σε αυτούς που χειροκροτεί, αναφερόμενο φυσικά στην ομάδα του ΠΑΟ.
"Προσπαθήσαμε μέσα από τα play off  να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι η πρώτη θέση κρίθηκε στις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ και στο γεγονός ότι δεν πήραμε προβάδισμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πάντως η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν αποτυχημένη. Πήγαμε καλά στην Ευρώπη, στο Κύπελλο φθάσαμε μέχρι "την πηγή", αλλά δεν τα καταφέραμε... Για μένα η χρονιά δεν είναι  επιτυχημένη αλλά ούτε και αποτυχημένη".

Λίνο: "Λυπάμαι που φεύγει ο Ζλάταν"

"Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ήταν δύσκολο το ματς και είχαμε απουσίες. Όλοι οι παίκτες όμως που έπαιξαν, τα πήγαν περίφημα. Είναι σίγουρα ευχάριστο ότι κλείσαμε τη χρονιά με μια νίκη αλλά υπάρχει θλίψη γιατί το ματς στο ΟΑΚΑ έληξε όπως δε θέλαμε".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Το σημαντικό ματς ήταν αυτό που χάσαμε με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή. Είχαμε παίξει καλά όμως και δεχθήκαμε γκολ από οφσάιντ. Αυτή τη στιγμή ήμαστε στη 2η θέση, θα παίξουμε προκριματικά για το Europa. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και τη νέα σεζόν να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".
Για την αποχώρηση του Μουσλίμοβιτς: "Ήταν ένας βασικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια. Εξαιρετικός παίκτης, εξαιρετικό άτομο και λυπάμαι που φεύγει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε. Σήμερα ήταν η σειρά του Ζλάταν και του εύχομαι καλή επιτυχία όπου και αν πάει..."

Κρέσιτς: "Πετυχημένη χρονιά"

"Νομίζω ότι είχαμε μια πετυχημένη χρονιά, με αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια. Δυστυχώς τερματίσαμε 2οι στα πλέι οφ. Σήμερα δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στην έδρα μας, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο με αυτή την εντυπωσιακή νίκη".

Χάβος: "Ότι έκανα το έκανα για το καλό της ομάδας"

"Θα το κρίνει ο κόσμος αν ήταν πετυχημένη η χρονιά. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως άλλο επιτυχημένη και άλλο επιθυμητή  Πρωτόγνωρο τα 55 ματς για τον ΠΑΟΚ.  Κάναμε καλά ματς και άσχημα που είναι φυσιολογικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και τη συνεργασία. Να ευχαριστήσω και όλη την ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ιδιαίτερα τέλος να ευχαριστήσω τον Ζαγοράκη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Έκανα λάθη, αλάνθαστος είναι μόνο ο Θεός. Ότι έκανα το έκανα για το καλό της ομάδας. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που δεν μας άφησαν ποτέ μόνους.
Δώρο από το Θεό να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και το κρατώ μέσα μου".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη θέση:"Εγώ σας είχα πει ότι πιστεύω στην πρωτιά. Αλλά αν ασχοληθώ με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πω πράγματα που θα το μετανιώσω".
Για το μέλλον του: "Θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Το μέλλον θα το δείξει ο Θεός".


Δείτε τα γκολ του Παναθηναϊκού για να καταλάβετε και το πόσο παιδική χαρά ήταν η άμυνα της ΑΕΚ, που τελικά μόνο στα λόγια το παίζει κατατρεγμένη. Ουσιαστικά έδωσε τον τελευταίο αγώνα στον ΠΑΟ και κατέφυγε σε έφεση εναντίων του Ολ. Βόλου για εξωαγωνηστικούς παράγοντες χωρίς βάση..