Θεσσαλονίκη: Έξι μέτρα για τους «μετρόπληκτους»

«Πακέτο» έξι μέτρων για την ανακούφιση των… μετρόπληκτων αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, αμέσως μετά από σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει μαζί με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Αυτά είναι τα εξής:


1) Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα συμμετάσχει στην προσπάθεια μέσω προγράμματος το οποίο θα καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

2) Ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί και για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα.

3) Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανακούφισης. Το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινωθεί μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μετρόπληκτους.

4) Στα ζητήματα της φορολόγησης, τα οποία επίσης «καίνε» τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση για την καταβολή του ΦΠΑ.

5) Ρυθμίσεις αναμένονται και από τη ΔΕΗ, οι οποίες θα αφορούν την επιμήκυνση αποπληρωμής των λογαριασμών, ενδεχομένως και διαγραφή χρεών.

6) Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί, τέλος, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που έχουν οι… μετρόπληκτοι προς την ΕΥΑΘ.

«Επιβεβαίωσα σε συσκέψεις που έχουν ήδη γίνει με τους φορείς και με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τη συνεργασία όλων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται από τα έργα», αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

Πηγή: agelioforos.gr